Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Česnekové dukátky

0.0
Česnekové dukátky

Potřebné ingredience

250g vařenych brambor,250g másla nebo rostliného tuku,250g hladké mouky,sůl,vejce na potření,sezamová semínka na potření. Čenekovy krém:2větší balíčky taveného syra,2 lžíce majolky,trochu mléka,česnek podle chuti,sůl

Postup přípravy

Den předem uvařené brambory jemně nastrouháme,přidáme změkly tuk,prosátou mouku a vypracujeme vláčné těsto,které odložíme asi na hodinu do chladna.Z těsta vyválíme plát asi 3 mm silny a formičkou vykrajujeme kolečka.Přeneseme je na tukem vymazany plech,polovinu z nich potřeme rozšlehanym vejcem a posypeme semínky.Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova.Vychladlá kolečka,vždy jedno potřené vejcem a jedno nepotřené,slepujeme česnekovym krémem a podáváme.
Příprava česnekového krému:Tavany syr utřeme s majolkou a podle potřeby zředíme mlékem.Dochutíme rozetřenym česnekem a osolíme.
Dukátky můžeme podávat i neslepené krémem,k pivu či vínu jsou vyborné.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Sophie70 2. 1. 2012, 13:23
(clamp) tak toto musím vyskúšať , to musí byť výbornéééééé (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie