(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Česnekové dukátky
Potřebné ingredience
250g vařenych brambor,250g másla nebo rostliného tuku,250g hladké mouky,sůl,vejce na potření,sezamová semínka na potření. Čenekovy krém:2větší balíčky taveného syra,2 lžíce majolky,trochu mléka,česnek podle chuti,sůl
Postup přípravy
Den předem uvařené brambory jemně nastrouháme,přidáme změkly tuk,prosátou mouku a vypracujeme vláčné těsto,které odložíme asi na hodinu do chladna.Z těsta vyválíme plát asi 3 mm silny a formičkou vykrajujeme kolečka.Přeneseme je na tukem vymazany plech,polovinu z nich potřeme rozšlehanym vejcem a posypeme semínky.Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova.Vychladlá kolečka,vždy jedno potřené vejcem a jedno nepotřené,slepujeme česnekovym krémem a podáváme.
Příprava česnekového krému:Tavany syr utřeme s majolkou a podle potřeby zředíme mlékem.Dochutíme rozetřenym česnekem a osolíme.
Dukátky můžeme podávat i neslepené krémem,k pivu či vínu jsou vyborné.
Příprava česnekového krému:Tavany syr utřeme s majolkou a podle potřeby zředíme mlékem.Dochutíme rozetřenym česnekem a osolíme.
Dukátky můžeme podávat i neslepené krémem,k pivu či vínu jsou vyborné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Sophie70
(upraveno)
2. 1. 2012, 13:23
tak toto musím vyskúšať , to musí byť výbornéééééé