Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Když zbydou bílky.. Gâteau aux blancs d oeufs aneb Dort z bílků

0.0
Když zbydou bílky.. Gâteau aux blancs d oeufs aneb Dort z bílků

Potřebné ingredience

6 bílků 50g mouky 50g maizeny 200g cukru moučka 100g másla kokos (podle chuti, já dávám tak dvě hrsti) -a na dozdobení co máte rádi-

Postup přípravy

včetně fotek na http://zfrancie.blogspot.com/2011/12/kdyz-zbydou-bilky-gateau-aux-blancs-d.html

Dortík je jemňounký, díky minimu mouky a absenci žloutků skoro dietní :) nadýchaný.. a jak nemusím kokos, tak v tomhle dezertu je bezkonkurenční a díky němu je ještě vláčnější.

- předehřát troubu na 180
- rozpustit máslo a nechat chladnout
- vyšlehat sníh z (chladných!) bílků
- zašlehat do pevného sněhu cukr, obě mouky, kokos a nakonec (rozpuštěné a zchladlé máslo)
- nalít do formy (já mám sklo+silikon, jen vymažu máslem)
- a péct tak 25-30 minut než zezlátne a vypadá tak, jak má korpus vypadat :)

a dozdobit nebo plnit podle chutě, já ho mázla jahodovou marmeládou (čerstvé jahody nebo lesní ovoce bohužel nejsou) a vyšlehala 400ml šlehačky se ztužovačem, plus jeden jogurt.

V létě to bývá creme fraiche a omáčka z lesních plodů :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mimik 20. 2. 2012, 23:01
Ivanko, dala jsem hladkou . Bylo to výborné. Děkuji za prima receptík. (Y) (Y) (L)
Ivca+tobisek 23. 2. 2012, 19:30
@mimik Tak to jsem moc ráda (L) skoro jsem měla výčitky ,-)
mimik 15. 2. 2012, 11:19
Ivanko, mouku dáváte jakou?? Chci zítra vyzkoušet pro návštěvu. Děkuji (F)
Ivca+tobisek 19. 2. 2012, 10:23
@mimik Andrejko, už píšu pozdě, vidte - příště klidně do zpráv (F) dávám hladkou, my tady ve Francii jinou skoro ani nemáme :^) Snad se povedlo... (L)
ivahouba 4. 2. 2012, 19:45
*-) Kdyz mate snih smichany s ostatnimi ingrediencemi nalijete to do jedne nebo do dvou forem? Moucnik na obrazku je prokrojeny a naplneny slehkou, nebo je vrsek a spodek peceny zvlast *-) ??Moucnik vypada opravdu moc chutne a zmrazenych bilku se nastarda taky plno. Davam si je do kelimku od jogurtu s vickem a nesmim zapomenout udelat carku, abych vedela, kolik jich tam je ,-) Hezkou nedeli (F)
Ivca+tobisek 15. 2. 2012, 11:01
@ivahouba Dobrý den Ivi, je prokrojený (F) takže z jedné formy (pl) Omlouvám se za pozdní odpověd, našla jsem Váš dotaz až ted.. (L)
Hotaska 25. 1. 2012, 18:06
Naprosto dokonalé!!! Máme od vánočního pečení plný mrazák bílků, mňam to se ale budeme mít! Moc děkuji za úžasný recept!
Ivca+tobisek 4. 2. 2012, 19:20
@Hotaska Ali, to jsem moc ráda (F) já zase nevěděla že jdou bílky zmrazit, takže taky díky! (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie