Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

PÉROVÁ BUCHTA - výborný nedělní zákuseček

0.0
PÉROVÁ BUCHTA - výborný nedělní zákuseček

Potřebné ingredience

4celá vejce, 200g moučkového cukru, 1dcl oleje, 1prdopeč, 200g hladké mouky, 2vanilkové pudinky a mléko na jejich přípravu (t.j.1L), 2zakysané smetany, 2skořicové cukry (já si míchám sama od oka)

Postup přípravy

Utřeme 4vejce + cukr, přidáme olej, potom prdopeč smíchaný s moukou, utřeme těsto, které nalejeme na vymazaný, moukou (hladká či polohrubá) vysypaný plech. Uvaříme pudink a ještě horký nalejeme cik cak na těsto a společně pečeme 5minutek na prudko (250) a potom 10-30minut na méně (200). Že je buchta upečená poznáme tak, že okraje zrůžový a na buchtě je takový škraloub s pudinku. Na vychladlou buchtu stěrkou rozetřeme 2 zykysané smetany a posypeme cukrem se skořicí. Uchováváme v chladu, tedy pokud něco zbude :o) u nás většinou plech padne okamžitě :o), je to výborný moučníček, nehledě na to že jeho sladkost můžete ovlivnit podle toho, jak moc máte rádi sladký pudink!!! Zde mám i kompletní foto postup, tak jukněte, ať se nelekáte hrbolů, atd......... JE VÍTEČNÁ, POSUĎTE SAMI!!!

VEJCE S CUKREM PŘED TŘENÍM

MOUKU PROMÍCHÁME S PRÁŠKEM DO PEČIVA A POTÉ PŘIDÁME K VEJCŮM S CUKREM

TAKHLE NĚJAK VYPADÁ TĚSTO, NA PRVNÍ POHLED TO VYPADÁ, ŽE JE HO MÁLO A JE TUŽŠÍ, TAKŽE MUSÍTE ROZETŘÍT NA PLECH STĚRKOU!!!

TĚSTO JIŽ ROZETŘENÉ NA PLECHU

VAŘÍME PUDINK

PUDINK CIK CAK LIJU NA TĚSTO PŘED PEČENÍM

V TROUBĚ, POMALU TO HRBATÍ

UPEČENÁ HRBOLATÁ BUCHTA

NA BUCHTĚ JIŽ ROZETŘENÉ ZAKYSANÉ SMETANY

A POSYPANÉ SKOŘICOVÝM CUKREM

ŘEZ NA BUCHTĚ, PŘEJI DOBROU CHUŤ!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie