(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Šlehačková roláda
Potřebné ingredience
6 vajec
2 šlehačky (děláme li i s ovocem, stačí jedna šlehačka = 250 ml)
10 dkg cukr moučka
1 vanilkový cukr
2 lžíce kakaa
ztužovač šlehačky
Postup přípravy
Žloutky a cukry utřeme, přidáme kakao a nakonec sníh. Dáme péct na vymazaný a vysypaný pečicí papír na plech. Srolujeme, 5 - 8 min. necháme stydnout a pak rozmotáme a plníme. Můžeme jen šlehačkou, to potřebujeme dvě a nebo šlehačkou a ovocem. To stačí jedna šlehačka a banán nebo jahody. Šlehačku ušleháme se ztužovačem šlehačky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

AliceM
(upraveno)
25. 11. 2008, 22:31
Tak tohle je moje nerychlejší volba, když v neděli všechny honí mlsná
a nikde nic není
. Je to úžasná dobrůtka
A určitě vyzkouším tu variantu s banánem, jak psala maminka níže











nahlásit

bubík4
(upraveno)
2. 3. 2011, 17:47
@AliceM
jojo je to vynikající lehoučký a dobroučký!!! Tady v cukrárně za jeden kousek chtějí 20Kč..

nahlásit

AliceM
(upraveno)
9. 3. 2011, 12:53
@bubík4




nahlásit
moiraa
(upraveno)
16. 7. 2009, 23:04
@AliceM
Alicka, vyskusali ste už aj túto variantu s banánom?Určite sa Vám podarila a verím, že už aj u Vás patrí k tým obľúbeným a rýchlym koláčikom ako u nás
)

nahlásit

bubík4
(upraveno)
2. 3. 2011, 17:47
@moiraa
s banánem nebo jahodama je to luxusní

nahlásit
moiraa
(upraveno)
30. 12. 2007, 22:43
maminky, dobrý večer...len tak náhodou som sa sem zatúlala, nakoľko, už nie je pečenie tejto rolády aktuálne, ale čo keď sa sem zatúla niekto podobne ako ja a dobrá rada vždy dobre padne! Chcem len ponúknuť malú a dobrú radu.Pretože mám osobne dobré skúsenosti s pečením tejto rolády a u nás je veľmi obľúbená a nielen v tejto podobe ale aj jej podobná...cesto je to isté ako pri šľahačkovej roláde, len namiesto šľahačky plním krémom, ktorý si pripravím z 2 polievkových lyžíc hladkej múky, ktoré uvarím v 1 dcl mlieka, pridáme1 vanilkový cukor a spolu varím do zhustnutia. Keď vychladne, pridáme 125 g masla a spolu zmiešam. Tento krém natriem na roládu, na krém položím dva menšie olúpané banány a zrolujem. Celú roládu polejem polovychladnutou čokoládovou polevou...polovychladnutou preto, lebo lepšie prilne a nesteká z rolády dolu. Čo sa týka samotného cesta, pečie sa skutočne bez múky, v takých dávkach ako ju uvádza pani Janka.Pečiem ju presne 12 minút (nikdy nie viac) v dobre vyhriatej elektrickej rúre pri teplote 120°C na papieri na pečenie, ktorý si ukladám vždy pred pečením na plech. Cesto je hebké, mäkkučké a rozpúšťa sa na jazyku. Vyskúšajte, verím, že budete spokojné a bude zaradené do vašich naj receptov, ako je aj u nás doma. Dobrú chuť.
nahlásit

bubík4
(upraveno)
18. 5. 2008, 10:47
@moiraa
EVI DÍKY ZA VAŠE RADY A POSTŘEHY


nahlásit

kytka74
(upraveno)
31. 7. 2006, 15:19
tak mě to nedalo a receptík jsem vyzkoušela
je fakt, že mě těsto moc nevyběhlo, ale jinak to nemá chybu
zkusila jsem jí dát půlku na mrazák.....a to byl luxus



nahlásit

bubík4
(upraveno)
31. 7. 2006, 15:32
@kytka74
Nemá nějak extrémně naběhnout, jsem ráda, že vám chutnalo
S tím mrazákem to musím zkusit, když tu tak píšete, jak je to dobrý



nahlásit

kytka74
(upraveno)
31. 7. 2006, 15:48
@bubík4


nahlásit

andílek pavla
(upraveno)
30. 7. 2006, 10:09
Jak dlouho ji tak prosím pečete? Já jsem ji zkoušela a pekla tuším 20minut a pak už se mi to zdálo moc dlouho. Všeobecně se rolády pečou na hodně st. a co nejkratší dobu aby se nelámaly, ale s touhle zkušenosti nemám a tak jsem ji vytáhla a asi to na ni bylo ještě málo a protomi i klesla....Luci, není tohle důvod na to že není nadýchaná a klesla Vám?? Další důvod proč klesne piškotové těsto je že se těsto přešlehá a je v něm moc vzduchu a to pak těsto po upečení neudrží a klesne... ale to platí pro piškotové těsto na dorty... Jo a ještě nezkoušela jste nějakou variantu bez kakaa...manža by mi to nejedl
nahlásit

bubík4
(upraveno)
30. 7. 2006, 11:34
@andílek pavla
Přesný čas Vám bohužel nepovím, dělám to na víc stupňů jak píšete, mám prosklenou troubu, tak nakukuju a pak zkusím špejlí
Ona se taky při pečení začne odlepovat od pečícího papíru od krajů... Bez kakaa taky nemám zkušenost, ale když ho tam nedáte, tak se podle mě nic nestane a budete mít roládu světlou.

nahlásit

jenůfka
(upraveno)
28. 7. 2006, 22:29
Dělám ji už dlouhá léta, je výborná
a opravdu bez mouky. Část dávám vždy zmrznout, syn ji má rád takhle.

nahlásit

bubík4
(upraveno)
29. 7. 2006, 13:44
@jenůfka
Jé tak to by mě nenapadlo, dát to zmrznout
to může být zajímavé, díky za tip


nahlásit

Lampa
(upraveno)
28. 7. 2006, 8:57
To bych taky moc ráda věděla - určitě je to bez mouky ?
nahlásit

bubík4
(upraveno)
14. 2. 2007, 12:31
@Lampa
Ano je opravdu bez mouky.

nahlásit

luciasanta
(upraveno)
28. 7. 2006, 0:46
Dobrý den Janičko, vidím, že jste se s těmi receptíky včera pořádně rozjela
Jen tak dál (i když máte můj obdiv - v tom parnu...). Prohlídla jsem si tento receptík a zarazilo mě, že neuvádíte žádnou mouku. To se opravdu dělá bez mouky? Díky za odpověď. Lucka

nahlásit

bubík4
(upraveno)
28. 7. 2006, 11:06
@luciasanta
Opravdu je to bez mouky. Můžou to tedy i lidé s bezlepkovou dietou a je to fakt výborný!! Je to taková lehká a nadýchaná roláda. Díky za pochvalu receptů......malej dlouho spal, tak jsem sem šoupala receptíky
)

nahlásit

luciasanta
(upraveno)
28. 7. 2006, 22:15
@bubík4
Dobrý večer Jani, díky za upřesnění - já už jednou podobnou roládu bez mouky pekla (synovec má totiž bezlepkovou dietu a jeho maminka mu ji peče). Švagrová ji má krásně nadýchanou, jak popisujete vy. Mně ale ta v troubě nadýchaná roládka po upečení dost klesla, takže z ní byla jen taková slaboučká placka. A druhý pokus dopadl stejně, přestože jsem přesný postup konzultovala se švagrovou. Můžete mi tedy vy zkusit popsat, na kolik °C přesně vy pečete a jestli i vám někdy takhle klesla? Díky za radu i za váš čas. Lucka
nahlásit

bubík4
(upraveno)
28. 7. 2006, 22:25
@luciasanta
Peču tak 150 - 170st. Nevím jakou máte troubu. Neotvírejte troubu a při vyndavání nebouchejte plechem. Jinak nevím. Mně se to nestalo, že by klesla.
Bohužel jiná rada mě nenapadá. A když Vám klesla, dala se jíst nebo to nebylo dobrý?? Nemáte za co děkovat


nahlásit

luciasanta
(upraveno)
29. 7. 2006, 0:14
@bubík4
Jani, já jsem vcelku "zkušená" pekařka (i když to musí posoudit moji ochutnávači
), takže troubu zásadně během pečení neotvírám a s upečeným dílem zacházím jako se svátostí
Zkoušela jsem různé fígle, ale výsledek byl u této roládky vždy stejně splasklý
Troubu mám elektrickou. Jo, a i když to vždy kleslo, tak se to jíst dalo a bylo to výborné, jenže mému náročnému oku se roláda nelíbila designově - prostě po zamotání byla velmi slaboučká, a tak jsem si raději netrhla ostudu a snědli jsme ji vždy potajmu sami. A děkovat mám zač - třeba jen za váš čas, že se píšete s odpovědí
Díky a dobrou noc. Lucka






nahlásit

bubík4
(upraveno)
29. 7. 2006, 13:43
@luciasanta
Aha tak to nevím co s tím.....samozřejmě jsem se Vás nechtěla nějak dotknout, nepochybuju o Vašem umění, mám ale kamarádku a ta by neupekla nic....a takový věci by jí ani nenapadly....tak proto jsem to napsala
Hlavně, že chutnala
i když se jí i očima, to je fakt



nahlásit