Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Brambory s kari, kuřecím masem zalité šlehačkou

0.0
Brambory s kari, kuřecím masem  zalité šlehačkou

Potřebné ingredience

kuřecí prsa..můžou být i stehna
sůl
kari koření
olej
brambory nakrájené na plátky
kmín
šlehačka
sýr na strouhání
petrželka nebo pažitka

Postup přípravy

Opláchnuté a na plátky nakrájené brambory poklademe (nejdříve jednu vrstvu) do předem vymaštěného pekáče,osolíme, přidáme kmín a posypeme kari.
Postup opakujeme ještě třikrát..vždy vrstvu brambor,sůl, kmín a kari...
Pokud máme vrstvy brambor připravené , dáme na vrch osolené kuřecí maso a zase posypeme kari kořením.Vše takto připravené, zalijeme šlehačkou a hojně zasypeme sýrem.
Pečeme v troubě asi na 180stupnů přibližně 45min.dokud není ze sýra mírně opečená krasta.
Zdobíme nakrájenou pažitkou či petrželkou.
Recept je výborný pokud neměníte přísady!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marjanka1 10. 4. 2006, 15:23
Tak to jsem ráda..ať vám tedy chutná. ;-)
smíšek 9. 4. 2006, 15:15
Musím se připojit tento recept je u nás velmi oblíbený a když ho chci oživit tak na každý plátek masa pokladu ještě anglickou slaninu a dnes jsem připadala malou konzervu žampionů a zase to bylo o něco chutnější a klukům navrch dávám ještě broskev pak posypu sýrem a dám do mikrovlnky jen zapéct a je to taky paráda mňam mňam ^o) Táňa.
mohos 9. 4. 2006, 14:11
Marjánko, tak jsme si dneska udělali kuřecí přesně podle Vašeho receptu. Bylo to opravdu vynikající, jemňoučké a chutnalo to i našemu prckovi, ač jsem mu to původně vůbec nechtěla dát (tedy chutnaly mu ty brambory se sosíkem, maso on ze zásady nejí :-P, alespoň zbylo víc na taťku!), díky moc, Monika.
pajula 29. 3. 2006, 13:44
úžasné, děkueme. celá rodinka chrochtala :-))
moninani 13. 3. 2006, 20:15
Dobrý den,mám podobný recept.Maso dávám dolů,posolené a posypané sladkou paprikou,a na to brambory na plátky(syrové),více vrstev na sebe ,každou zvlášt osolit a posypat sladou paprikou,zalít smetanou a dát péct.Většinou dávám kuřecí maso ,občas vepřovou kotletu.Máme to moc rádi.
kafinka 8. 3. 2006, 12:24
Dobrý den, jen dotaz, také to mám ráda, jen musím brambory předvařit, vy ne? Díky. Monika
berunecka 13. 3. 2006, 20:22
@kafinka Mončo, brambory nevařím.Kuřecí maso je tedy hotové dřív, ale za těch 45 minut jsou měkoučké i brambůrky. Renata
marjanka1 13. 3. 2006, 20:07
@kafinka Dobrý den..brambory nikdy předem nevařím..dávám syrové na plátky pokrájené...po těch 45min...jsou krásně měkké vlivem té šlehačky.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie