(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Domácí lehká tatarská omáčka
Potřebné ingredience
1 kelímek smetany (záleží na vás může být ke šlehání, může být ta méně tučná), 3 kávové lžičky kukuřičného škrobu, sůl, mletý pepř, okurky, lák z okurek, hořčice.
Postup přípravy
Šlehačku si vĺejeme do hrnce, kde přidáme 3 kávové lžičky kukuřičného škrobu, vařečkou promícháme. Potom zahříváme ve vodní lázní. Musíme stále míchat, aby se nám nenadělaly hrudky. Za stálého míchání vaříme tak dlouho, dokud smetana nezhoustne. Potom ji necháme úplně vychladit. Pokud se stane, že se udělají hrudky, je třeba to rozmixovat tyčovým mixerém, aby ta hmota byla krásně hladká. Potom dochutíme solí, mletým pepřem, hořčicí, nastrouhanými zavařenými okurkami a případně i lákem z okurek. To dochucení už záleží na každém z vás. Je to jednoduché, rychlé a hlavně odlehčené. Dělám takhle už roky a u nás bramborový salát si bez této zálivky (tatarky) nemůžeme ani představit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
iwis8
(upraveno)
24. 12. 2011, 10:26
Tak šalát mám hotový a je to výborné
kvítko71
(upraveno)
3. 1. 2012, 9:53
@iwis8
to jsem ráda, že vám chutnal
iwis8
(upraveno)
23. 12. 2011, 10:11
1 kelímok má 300 ml? Mám šľahačkovú smotanu v chladničke tak by som skúsila
kvítko71
(upraveno)
23. 12. 2011, 10:59
@iwis8
u nás je to na gramy 215g smetana Kunín. ale to bude cca těch 300 ml.
Pekyska
(upraveno)
23. 12. 2011, 11:50
@kvítko71
Jani, to asi ne. 300ml vody by mělo 300gramů, smetana je ale hustější, takže 215g asi 300ml nebude
iwis8
(upraveno)
23. 12. 2011, 11:14
@kvítko71
Ďakujem, ja si to radšej asi odvážim, som zvedavá aké to bude. Som si lámala hlavu, že čo urobím s tou smotanou, mám jej 1,2 litra tak z polovice bude dressing
kvítko71
(upraveno)
24. 12. 2011, 9:02
@iwis8
pokud je to tučná smetana, tak domácí máslo.