Perníčky
Potřebné ingredience
650 g hladké mouky, 240 g moučkového cukru, 4 celá vejce, 100 g medu, 50 g tuku (nejlépe Omega nebo jakýkoli 100% rostlinný tuk), 1 polévkovou lžíci skořice a 1 polévkovou lžíci směsi koření do perníku ( anýz, hřebíček, badyán, fenykl, nové koření - prodává se již hotová směs ), 1 malá lžička jedlé sody, 2 až 3 lžíce kakaa, chcete-li tmavší těsto. Nedávat žádný kypřící prášek do perníku !!!! Poleva: 1 bílek, 150 až 200 g moučkového cukru, 1 lžička citrónovéšťávy.
Postup přípravy
Všechny ingredience smícháme, med musí být tekutý a omega také rozpuštěná, ale vychladlá. Já zadělávám v robotu, takže bez práce:-))).
Poleva- cukr se musí 3x prosát a nejlépe míchat v ruce tak 20 minut.
tak upečeno...
připravené díly na slepení chaloupky...
hotové chaloupky...
...
....
ještě pár kapříků a stomečků:-).
....
letos jsem zkoušela polevu i barvit, ale přeci jen na ty vánoce je hezčí jen bílá:-))).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé