(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Francouzské makarony neboli Makronky
Potřebné ingredience
Cca 25 slepených kousků
Přísady na Makronky:
2 ks bílek
110 g najemno mleté mandle
65 g cukr krupice
130 g moučkový cukr
Přísady na Čokoládový krém:
100 g smetany ke šlehání
1 lžíce krupicového cukru
125 g hořké čokolády
20 g másla
Pár lístků máty
Postup přípravy
Smícháme moučkový cukr s mandlovou moučkou. Směs nasypeme stranou do velké mísy. Bílky našleháme, dokud z nich nebude sníh. Přidáme do směsi cukr a kapky barviva – pokud někdo chce barvit.
Do bílků pak postupně přidáváme cukrovo-mandlovou sypkou směs.
Vzniklou směs nandáme do pytlíku s tryskou. Na plech vyloženy pečícím papírem nastříkáme kolečka o průměru 4 cm a necháme je cca 20 minut zaschnout. Můžeme před pečením posypat moučkovým cukrem. Před pečením vyzkoušíme prstem, zda jsou makronky dostatečně zaschlé. Jinak nám v troubě popraskají a nebudou mít svůj hladký povrch.
Předehřejeme troubu na zhruba na 140 stupňů a makronky pečeme cca 10-12 minut. Pak makronky necháme na plechu vychladnout.
Mezitím si připravíme vodní lázeň. Do hrnce dáme smetanu, hořkou čokoládu a povaříme. Hrnec odstavíme z plotny, přidáme máslo a mícháme, dokud se zcela neroztaví v horké smetaně.
Krém necháme vychladit cca 45 minut, pak jej vyšleháme do pěny. Naplníme do zdobícího sáčku a dáme na polovinu makronek a slepíme společně se zbytkem makronek bez náplně (jako linecké slepované).
Nakonec necháme vychladit. Makronky skladujeme na chladném místě ve vzduchotěsné nádobě.
Postup zpracování těsta najdete i na tomto videu. Pozor ve videu dělají první čokoládovo (bílá)-kávovou náplň, která je však také inspirací místo klasické čokoládové náplně, kterou uvádím v receptu. http://www.jenprozeny.cz/video/jak-se-delaji-makronkyJak se dělají makronky
Do bílků pak postupně přidáváme cukrovo-mandlovou sypkou směs.
Vzniklou směs nandáme do pytlíku s tryskou. Na plech vyloženy pečícím papírem nastříkáme kolečka o průměru 4 cm a necháme je cca 20 minut zaschnout. Můžeme před pečením posypat moučkovým cukrem. Před pečením vyzkoušíme prstem, zda jsou makronky dostatečně zaschlé. Jinak nám v troubě popraskají a nebudou mít svůj hladký povrch.
Předehřejeme troubu na zhruba na 140 stupňů a makronky pečeme cca 10-12 minut. Pak makronky necháme na plechu vychladnout.
Mezitím si připravíme vodní lázeň. Do hrnce dáme smetanu, hořkou čokoládu a povaříme. Hrnec odstavíme z plotny, přidáme máslo a mícháme, dokud se zcela neroztaví v horké smetaně.
Krém necháme vychladit cca 45 minut, pak jej vyšleháme do pěny. Naplníme do zdobícího sáčku a dáme na polovinu makronek a slepíme společně se zbytkem makronek bez náplně (jako linecké slepované).
Nakonec necháme vychladit. Makronky skladujeme na chladném místě ve vzduchotěsné nádobě.
Postup zpracování těsta najdete i na tomto videu. Pozor ve videu dělají první čokoládovo (bílá)-kávovou náplň, která je však také inspirací místo klasické čokoládové náplně, kterou uvádím v receptu. http://www.jenprozeny.cz/video/jak-se-delaji-makronkyJak se dělají makronky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé