(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Likér z bonbonů Slávie

Potřebné ingredience
1 balení bonbonů Slávie, 100 g bílé čokolády, 2 polévkové lžíce sušeného mléka (sunaru), 0,5 - 1 dcl alkoholu (podle chuti)
Postup přípravy
Recept jsem našla na slovenském mimibazaru a protože jsem ho tady nenašla, tak si ho dovolím vložit. Já ho dělala rovnou z dvojité dávky.
V hrnci necháme rozpustit celé balení bonbonů s trochou vody. Na mírném plameni. Do rozpuštěných bonbonků přidáme čokoládu. Necháme taky rozpustit a přidáme suš. mléko. Já přidala sunar...no nevyhla jsem se pár nerozpuštěných kousků, ale nevadí. Takže míchat a míchat. Do vychladlé směsi přidáme alkohol. Já dala gin. Dejte to podle chuti. Směs z bonbonků je docelá sladká, tak když tak po přidání alkoholu můžete naředit ještě převařenou vodou. Záleží na Vás. Já dala asi na dvojitou dávku (omylem) skoro půl litru ginu, takže jsem pak dolévala převařenou vodou. Likér mi po týdnu ale neztuhl v beton, dá se v pohodě nalít. Není tolik sladký a měla jsem ho skoro litr. Na zdraví!
V hrnci necháme rozpustit celé balení bonbonů s trochou vody. Na mírném plameni. Do rozpuštěných bonbonků přidáme čokoládu. Necháme taky rozpustit a přidáme suš. mléko. Já přidala sunar...no nevyhla jsem se pár nerozpuštěných kousků, ale nevadí. Takže míchat a míchat. Do vychladlé směsi přidáme alkohol. Já dala gin. Dejte to podle chuti. Směs z bonbonků je docelá sladká, tak když tak po přidání alkoholu můžete naředit ještě převařenou vodou. Záleží na Vás. Já dala asi na dvojitou dávku (omylem) skoro půl litru ginu, takže jsem pak dolévala převařenou vodou. Likér mi po týdnu ale neztuhl v beton, dá se v pohodě nalít. Není tolik sladký a měla jsem ho skoro litr. Na zdraví!

Bonbony Slávie

Po rozpuštění

přidaná bílá čokolády

se sunarem

a s alkoholem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Kamila.B.
(upraveno)
17. 12. 2011, 16:41
no právě,taky mi to nesedí



nahlásit

kac.kaa
(upraveno)
17. 12. 2011, 21:38
@Kamila.B.
Zdravím, odpověď je níže....chápu, že Vám to vrtá hlavou, ale je to v postupu napsané, že jsem to s alkoholem přepískla, proto mám toho tolik. Zkuste udělat z jedné dávky, myslím, že litovat nebudete.
nahlásit

derena
(upraveno)
17. 12. 2011, 13:48
Neviem či som natvrdlá ale z 0,5-1 dcl alkoholu a trochy vody aj keď na obrázku je zrejme z dvojitej dávky bonbónu,tak aj tak sa mi zdá že aj z 1-2 dcl alkoholu toľko veľa likéru?nieje v recepte nejaká chyba?



nahlásit

kac.kaa
(upraveno)
17. 12. 2011, 21:37
@derena
Zdravím, jak jsem psala do postupu, já jsem dělala z dvojité dávky a alkoholu v mém případě ginu jsem omylem dala skoro půl litru a pak ještě ředila vodou, protože to bylo hodně silné. Ve výsledném efektu to není tolik sladké asi jak to mělo být a je to tekutější. Alkohol jsem špatně počítala. No holt trubka. Když váháte a chcete zkusit, udělejte to z jedné dávky.
nahlásit

derena
(upraveno)
18. 12. 2011, 11:51
@kac.kaa
Neváham,už mám dva balíčky bonbónu a už sa na to chystám určite to bude mať takú fajnovú kávovú chuť a našla som tento recept aj na slovenskom mimibazare a je tam ten istý recept,takže vyskúšam a potom napíšem ako chutnal.....

nahlásit

kac.kaa
(upraveno)
18. 12. 2011, 21:13
@derena
to by bylo fajn, když tu bude nějaká recenze....díky

nahlásit