(recept
si oblíbilo 23 návštěvníků)
LOSOS V KABÁTĚ Z LÍSTKOVÉHO TĚSTA-jemný pro děti,skvělý je teplý se salátem,studený jako pohoštění třeba na večírku.
Potřebné ingredience
1 střední filet chlazeného lososa, půl lístkového těsta nebo 1 balení lístkového těsta už rozváleného,90g másla, 5lžic hladké mouky, 1 žloutek, 250g žapionů nakrájených na plátky, 1lžíce oleje,sůl, bílý pepř-pro malé děti opatrně,hrst nasekané zelené petrželky, půlka citronu, balzamikový ocet,sůl,lžíci sezamového semínka a rozšlehané vejce na potření.
Postup přípravy
Z lososa odstraníme kůži-jde krásně sloupnout, délku a šířku potřebujeme tak, aby se dal pohodlně zabalit do vyváleného lístkového těsta-podle toho jej odkrojíme, pokapeme z obou stran balzamikovým octem, osolíme a necháme chvilku odležet. Těsto vyválíme a nachystáme si je na plech na pečící papír. Na pánvičce na trošce oleje podusíme žampiony do měkka-nesolím je, bude slaný bešamel.V kastrůlku rozpustíme máslo, do něj dáme hladkou mouku, do hladka rozmícháme, přilijeme mléko a nejlépe metličkou mícháme, aby vznikla hladká hmota-bešamel. Podle chuti osolíme, opepříme, chvilku necháme vychladnou a vmícháme žloutek, udušené žampiony, šťávu z půlky citronu a nasekanou zelenou petrželku. Lososa položíme do středu těsta, naneseme na něj bešamelovou směs, přeložíme krátké okraje a jednu stranu dlouhou na lososa, místo spojení těst potřeme vajíčkem a přeložíme stranu druhou. Potřeme vejcem celý "závin", ostrým nožem uděláme napříč na střídačku na povrchu krátké zářezy-nebudou se tvořit bubliny pod těstem a nic nepraskne a na závěr posypeme sezamovým semínkem. Dáme do rozehřáté trouby péct, prvních 30 minut peču v horkovzdušné troubě na 175´C a mám zapnuté zahřívání jen zespodu, pak přidám teplotu na 200´C a peču ještě 10-15minut a zahřívání pustím i shora. Je to lahůdka a dá se použít na variantu obědovou, večeřovou i jako studená kuchyně se zeleninovou oblohou.
Nachystáme si lososa.
Podusíme žampiony.
Připravíme bešamel.
Okořeníme.
Přidáme citronovou šťávu, petrželkovou nať,žloutek a žampiony.
Lososa položíme na těsto.
Naneseme bešamel.
Zabalíme, potřeme vejcem, nařízneme, posypeme sezamem.
Upečeme.
Servírujeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Houmice
(upraveno)
21. 12. 2008, 14:44
Dneska jsem ho dělala k obídku a byla to mňamka k tomu čerstvou bagetku a zeleninový salát s avokádem všem nám moc chutnalo ,děkuji za inspiraci Renča a
AliceM
(upraveno)
22. 12. 2008, 8:49
@Houmice
to mám radost , že Vám chutnalo . A přeji krásné svátky .
jenůfka
(upraveno)
11. 3. 2008, 7:23
Famózní! Tohle dělám taky, jen místo žampionů s bešamelem, dávám lehce rozdušené špenátové listy se smetanou.
AliceM
(upraveno)
11. 3. 2008, 13:44
@jenůfka
Super nápad ,vyzkouším, já špenátové listy dávám pod hovězí maso při dušení-taky dobrůtka .
bubík4
(upraveno)
9. 3. 2008, 21:54
MŇÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁM, MY DNESKA MĚLI TAKY LOSOSA........ALE TOHOTO BYCH SI DALA HNED
AliceM
(upraveno)
18. 3. 2008, 15:17
@bubík4
Jani, do vašich recptů taky nahlížím a taky na ty malé poklady - rostou jako z vody
Sasu
(upraveno)
13. 1. 2008, 14:45
U nás je taky dietka(povinná ze střevní chřipky), ale tohle bychom si tedy dali. Mňam!!!!!!! Musí to být mňamka!!!
AliceM
(upraveno)
14. 1. 2008, 10:33
@Sasu
Fakt dobré, babička to dostala po studenu večer jako pozdrav a jen se olizovala
alimama
(upraveno)
13. 1. 2008, 13:33
Velká chyba - prohlížet si recepty před obědem.. A tohleto je přesné, prostě nádhera.. Akorát u nás jsou všichni nemocní, na suchých rohlíkách.. Tak já si jdu ohřát polívku ze včerejška..
AliceM
(upraveno)
13. 1. 2008, 15:11
@alimama
to Vám nezávidím, držíme pěstičky, ať jste co nejdřív zdraví
Naancy
(upraveno)
13. 1. 2008, 11:21
Vypadá to skvěle, určitě vyzkouším!!!
AliceM
(upraveno)
13. 1. 2008, 15:10
@Naancy
komarka
(upraveno)
13. 1. 2008, 10:04
Tak to vypadá luxusně, určitě vyzkouším, lososa milujeme!!!
AliceM
(upraveno)
13. 1. 2008, 15:10
@komarka