(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Tuňáková pomazánka s domácím chlebem
![Tuňáková pomazánka s domácím chlebem](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/10/111215/16/j120669.jpg)
Potřebné ingredience
160g tuňáka ve vlastní šťávě, 80g lučiny, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 1 lžička hořčice, hrst petrželky Chleba: 350ml mléka, 3 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžičky kmínu, 200g hladké mouky, 300g žitné chlebové mouky, 1/2 droždí
Postup přípravy
Na pomazánku ušleháme máslo s lučinou a solí, přidáme zbytek ingrediencí. Necháme vychladit.
V pekárně necháme zadělat těsto na chleba (nemusíme nechávat kynout, jen umíchat), vytvarujeme bochník, potřeme slanuo vodou a upečeme v troubě na 200°C asi 30min. Během pečení můžeme potírat slanou vodou, bude křupavější kůrka.
V pekárně necháme zadělat těsto na chleba (nemusíme nechávat kynout, jen umíchat), vytvarujeme bochník, potřeme slanuo vodou a upečeme v troubě na 200°C asi 30min. Během pečení můžeme potírat slanou vodou, bude křupavější kůrka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/111231/16/b193218-1325345491.jpg)
pamp2eli
(upraveno)
29. 12. 2011, 14:58
Zkusila jsem chlebík podle vašeho receptu a ačkoliv byl krásně nakynutý, tak mi při pečení spadnul.. :/ takže je spíš placatej.. pekla jsem na horkovzduch na 200oC.. tak přemýšlím co je špatně...
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110314/12/b69838-1300101153.jpg)
li.za.rd
(upraveno)
30. 12. 2011, 11:10
@pamp2eli
To netuším, já jsem měla normální bochánek
Možná bylo těsto moc řídké, každá mouka pojme trochu jiné množství tekutiny...
![:^)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/3.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/111231/16/b193218-1325345491.jpg)
pamp2eli
(upraveno)
2. 1. 2012, 15:31
@li.za.rd
Druhý pokus BRAVŮRNÍ!
) díky.. moc nám chutná
![:)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/1.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/110314/12/b69838-1300101153.jpg)
li.za.rd
(upraveno)
2. 1. 2012, 15:54
@pamp2eli
Tak to jsem ráda!
A zjistila jste, proč se první pokus nevyvedl?
![(Y)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/45.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/111231/16/b193218-1325345491.jpg)
pamp2eli
(upraveno)
9. 1. 2012, 12:18
@li.za.rd
no jsem ho inteligent nechala chvíli kynout přímo na plechu.. a rozjel se mi..
![,)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/111231/16/b193218-1325345491.jpg)
pamp2eli
(upraveno)
31. 12. 2011, 16:39
@li.za.rd
Zkusím repete
chuťově byl výborný!
![(B)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/36.gif)
![(jidlo)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/90.gif)
bodkovana
(upraveno)
15. 12. 2011, 18:09
My robíme chlieb takto: http://www.dobrenapady.info/chlieb-cr8.htm Mám pekáreň, ale máme radšej klasický chlieb kysnutý z kvásku, nie z droždia. A takto pečenie sa nám doma osvedčilo najviac: http://www.dobrenapady.info/news.php?readmore=84