(recept
si oblíbilo 63 návštěvníků)
Kastrolková roštěná-DĚKUJI ANDREJCE
Potřebné ingredience
uroviny: 4 plátky hovězí roštěné 8 středně velkých brambor 250 g žampionů 150 g libovější anglické slaniny 2 cibule 3 stroužky česneku 1 masox 2 lžíce plnotučné hořčice granulovaná jíška olej sůl pepř
Postup přípravy
Postup
Plátky masa naklepeme paličkou a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na trošce oleje.
Maso vyjmeme a ve výpeku opečeme proužky slaniny a cibule.
Maso vrátíme zpět a přidáme rozetřený česnek, plnotučnou hořčici a masox.
Zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme asi 45 minut.
Poté zahustíme trochou granulované jíšky, ale omáčka nesmí být příliš hustá.
Brambory oloupeme a syrové nakrájíme na plátky.
Do zapékací nádoby naskládáme polovinu z množství brambor, mírně je osolíme a opepříme. Poklademe je plátky masa a čtvrtkami žampionů.
Zakryjeme zbytkem brambor, které také mírně osolíme a opepříme a zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené.
Pečeme v troubě, vyhřáté na 180 stupňů asi 40 minut.
Plátky masa naklepeme paličkou a na okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na trošce oleje.
Maso vyjmeme a ve výpeku opečeme proužky slaniny a cibule.
Maso vrátíme zpět a přidáme rozetřený česnek, plnotučnou hořčici a masox.
Zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme asi 45 minut.
Poté zahustíme trochou granulované jíšky, ale omáčka nesmí být příliš hustá.
Brambory oloupeme a syrové nakrájíme na plátky.
Do zapékací nádoby naskládáme polovinu z množství brambor, mírně je osolíme a opepříme. Poklademe je plátky masa a čtvrtkami žampionů.
Zakryjeme zbytkem brambor, které také mírně osolíme a opepříme a zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené.
Pečeme v troubě, vyhřáté na 180 stupňů asi 40 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Monika8455
(upraveno)
3. 1. 2012, 22:18
Vypadá skvěle, ještě líp chutná, dnes odzkoušeno na oběd
GREPIK
(upraveno)
29. 12. 2011, 12:33
tak to vypadá velmi dobře