(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
MEDAILONKY NA MEDU
Potřebné ingredience
180 ml bílého vína 5 lžic medu trocha soli a pepře 250g hovězí svíčkové 500g zelených jablek 150ml jablečného džusu olej na pánev 1 kelímek zakysané smetany light trocha agaru
Postup přípravy
1) Víno zahřejeme, přidáme med, podle chuti sůl a pepř a krátce povaříme. Necháme zchladit. Plátky svíčkové nakrájíme na madailonky a naložíme je monimálně na hodinu do zchladlé marinády.
2)Jablka očistíme a nakrájíme na osminky. Na kapce oleje je krátce osmahneme. Poté zalijeme džusem a povaříme přibližně 5 minut.
3)Plátky masa vyjmeme z marinády a osmahneme je na trošce oleje.
4) Zbytek marinády nalijeme do jablek, přidáme zakysanou smetanu a povaříme. Případně zahustíme agarem. Podle chuti můžeme dosolit.
5) Medailonky podáváme s brambory nebo americkými brambory.
Převzato z pošli recept, autor: Gabriela Benedová
2)Jablka očistíme a nakrájíme na osminky. Na kapce oleje je krátce osmahneme. Poté zalijeme džusem a povaříme přibližně 5 minut.
3)Plátky masa vyjmeme z marinády a osmahneme je na trošce oleje.
4) Zbytek marinády nalijeme do jablek, přidáme zakysanou smetanu a povaříme. Případně zahustíme agarem. Podle chuti můžeme dosolit.
5) Medailonky podáváme s brambory nebo americkými brambory.
Převzato z pošli recept, autor: Gabriela Benedová
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé