(recept
si oblíbilo 59 návštěvníků)
Nejlepší perníčky do druhého dne měkké :-)
Potřebné ingredience
1 kg hladké mouky, 35 dkg moučkového cukru, 4 celá vejce, 12 lžic medu, 5 lžic rozpuštěného másla, 1 lžíce rumu, 2 prášky do perníku, nebo prášek do pečiva+perníkové koření , 3 lžíce kakaa. Poleva : vaječný bílek, moučkový cukr, citron na zředění polevy pro lepší chuť , ale není nutné. Já osobně dělám z prášku do perníku , perníkčy jsou dle mě chutnější.. A aby jste se neprali tak s těstem, zkuste dát nejdříve menší množství mouky, např. 800g mouky.. Pak můžete přisypávat.. Pokud budete mít těsto tužší, přidejte ještě máslo..
Postup přípravy
Smíchejte nejprve všechny tekuté části a pak postupně přidávejte cukr, mouku s práškem do perníku a kakao. Promíchanou hmotu vysypte na vál a vypracujte hladké těsto, které se nelepí na ruce, ale není ani moc tuhé. Přiznám se, že nedávám všechnu mouku a těsto je malinko lepivější, tak jej dám ztuhnout do lednice. Při opakovaném vyválení pak používám na pomoučení válu tento zbytek. Pokud je těsto moc husté, můžete rozředit medem. Peču v předehřáté horkovzdušné troubě na 200°C kolem deseti minut. Ihned po vytažení z trouby potírám rozkvedlaným vajíčkem. Důležité je nechat aspoň den perníčky na rovném podkladu, jinak se zkroutí.
POLEVA: smíchám bílek s prosátým mouč.cukrem. Cukru dávám trochu více poté zředím dle potřeby citr.štávou
POLEVA: smíchám bílek s prosátým mouč.cukrem. Cukru dávám trochu více poté zředím dle potřeby citr.štávou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
6. 12. 2015, 9:38
klona
(upraveno)
5. 12. 2012, 12:33
výýýýýýborné Simona a
xmarcelka
(upraveno)
30. 11. 2013, 11:03
@klona
xmarcelka
(upraveno)
7. 12. 2012, 13:44
@klona
to jsem ráda
martanka82
(upraveno)
29. 11. 2012, 13:08
včera upečeno a těsto super .skvěle se s ním pracuje .díky za prima receptík.Martina
xmarcelka
(upraveno)
7. 12. 2012, 13:45
@martanka82
jj Marti já už podle jiného také nedělám
Straki75
(upraveno)
6. 11. 2012, 15:09
Marci, na jakou sílu těsto vyválíte??? Děkuji za odpověď
xmarcelka
(upraveno)
7. 11. 2012, 9:55
@Straki75
juj to se nedá říct, normálně vyválím z lehka spíš
lysoska
(upraveno)
29. 3. 2012, 16:47
jsem teda si jelito ale mám to těsto sypké zatím to nevypadá že by z toho mohly být perníčky
Kapradinka
(upraveno)
10. 12. 2013, 19:04
@lysoska
Přesně tak, přijde mi, že v těstě je málo tuku. Já dala do poloviny surovin skoro celé máslo a stále mi to cucalo.
xmarcelka
(upraveno)
7. 11. 2012, 9:57
@lysoska
Péti to netuším proč...já ho mám vždy v pohodě
Madec
(upraveno)
4. 1. 2012, 9:25
Perníčky jsou vynikající a hned měkké jen z 1kg mouky jich je strašně moc, příště udělám jen poloviční dávku
xmarcelka
(upraveno)
7. 11. 2012, 9:58
@Madec
xmarcelka
(upraveno)
7. 11. 2012, 9:58
@xmarcelka
já spíš jednou tolik, u nás jsou hned pryč
xmarcelka
(upraveno)
6. 1. 2012, 13:44
@Madec
to souhlasím mám ještě krabici na balkone nenazdobenou
Madec
(upraveno)
14. 12. 2011, 16:04
Vypadají opravdu skvěle, neodolala jsem a už mám těsto v lednici jen se chci zeptat jak dlouho ho tam mám nechat děkuji
xmarcelka
(upraveno)
7. 11. 2012, 9:56
@Madec
tak dvě hodinky odležet
xmarcelka
(upraveno)
1. 1. 2012, 12:15
@Madec
Marcel, omlouvám se, že píši až teď ale v lednici stačí být pul hodinky, jen nechat odležet, jak se vám povedli???
xmarcelka
(upraveno)
7. 11. 2012, 9:56
@xmarcelka
dělám podle tohoto receptu už třetím rokem a vždy se povedou...
kopretinaleni
(upraveno)
14. 12. 2011, 7:15
perníčky máte krásně ozdobené Marcel
xmarcelka
(upraveno)
1. 1. 2012, 12:16
@kopretinaleni
děkuji Leni
xmarcelka
(upraveno)
14. 12. 2011, 13:40
@kopretinaleni
děkuji Leni hodně záleží jak se povede poleva