(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Kokosové rohlíčky s karamelem
Potřebné ingredience
vajíčka,cukr krupice,kokos,1 kondenzované mlíko,máslo,vlašské oříšky
Postup přípravy
1/4 l bílků, 1/2 kg cukru krupice Ušleháme ve vodní lázní do husta.Přidáme : 35 dkg kokosu.Vychladíme.Na vymaštěný plech nastřikáme,já to dělám trošku jinak.Na vál si nasypu strouhané vlašské ořechy,kávovou lžíčkou nabírám hmotu,navlhčím si ruce,uděláme kuličku,položíme na vál a jemně na těch oříškách vyválím váleček,položím na plech do tvaru rohlíčku.To už si musíte vychytat sami.Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova..Teplé sundáme z plechu.
KRÉM: 1 karamelové kondenzované mlíčko,už se dá koupit,jinak pokud neseženete, svaříme 2 hodiny kondenzované mlíčko a je také karamel(já vařím 1 hodinu v tlakovém hrnci).
Vyšleháme s 1 a 1/2 máslem.Střikáme na rohlíčky,namáčíme v čokoládě.
Kdo vyzkouší určitě bude péct každý rok.U nás jsou moc oblíbené.
KRÉM: 1 karamelové kondenzované mlíčko,už se dá koupit,jinak pokud neseženete, svaříme 2 hodiny kondenzované mlíčko a je také karamel(já vařím 1 hodinu v tlakovém hrnci).
Vyšleháme s 1 a 1/2 máslem.Střikáme na rohlíčky,namáčíme v čokoládě.
Kdo vyzkouší určitě bude péct každý rok.U nás jsou moc oblíbené.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Boruwka3
(upraveno)
20. 12. 2011, 18:40
Dobrý večer Leni, chtěla jsem se zeptat kolik padne asi bílků na 1/4 l? Aspoň přibližně, díky moc Pavla
Zaremba
(upraveno)
21. 12. 2011, 8:40
@Boruwka3
PAvli odhaden nevím,kdybych to dělala teď někdy,snad 6,záleží na velikosti vajíčka. Určitě si to poměřte.
Andršová
(upraveno)
18. 12. 2011, 13:23
Leni, mám upečeno http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3879808, jsou opravdu vynikající Moc děkuji za recept krásné Vánoce
Zaremba
(upraveno)
18. 12. 2011, 19:39
@Andršová
Máte je nááádhernéééé u nás jsou ty nej,nej jsem moc ráda,že se povedly
dadakan
(upraveno)
16. 12. 2011, 10:03
Pani Lenka, to naozaj dáte trocha vody do kuchty a zatvorenú konzervu kondenzov.mlieka? Kuchyňa je potom OK?
Zaremba
(upraveno)
16. 12. 2011, 10:21
@dadakan
TAké nevím co je to kuchta. Dělám to tak stále,ale neotevírejte hned,ja si tak salka svařím a otevírám až druhý den. Pokud si nejste jistá,raději vařte 2 hodiny a karamel je také.
miriam07
(upraveno)
16. 12. 2011, 10:14
@dadakan
nejsem sice Lenka a klidně bych odpověděla, ale nerozumím dotazu větu trocha vody do kuchty jsem nenašla... ale pokud se ptáte na výrobu karamelu, tak ano - zavžená konzerva kondenzovaného slazeného mléka se vaří ve vodě 2hod nebo 1 hod v tlakáči - taky ve vodě... Po vychladnutí se vešlehá do másla. Kuchyně je OK
dadakan
(upraveno)
16. 12. 2011, 10:22
@miriam07
Ďakujem za odpoveď. Kuchtu /tlakový hrniec/ používam často. Dokonca i ryžu už inak ako v tlakovom hrnci nevarím.