Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Kokosové rohlíčky s karamelem

0.0
Kokosové rohlíčky s karamelem

Potřebné ingredience

vajíčka,cukr krupice,kokos,1 kondenzované mlíko,máslo,vlašské oříšky

Postup přípravy

1/4 l bílků, 1/2 kg cukru krupice Ušleháme ve vodní lázní do husta.Přidáme : 35 dkg kokosu.Vychladíme.Na vymaštěný plech nastřikáme,já to dělám trošku jinak.Na vál si nasypu strouhané vlašské ořechy,kávovou lžíčkou nabírám hmotu,navlhčím si ruce,uděláme kuličku,položíme na vál a jemně na těch oříškách vyválím váleček,položím na plech do tvaru rohlíčku.To už si musíte vychytat sami.Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova..Teplé sundáme z plechu.
KRÉM: 1 karamelové kondenzované mlíčko,už se dá koupit,jinak pokud neseženete, svaříme 2 hodiny kondenzované mlíčko a je také karamel(já vařím 1 hodinu v tlakovém hrnci).
Vyšleháme s 1 a 1/2 máslem.Střikáme na rohlíčky,namáčíme v čokoládě.
Kdo vyzkouší určitě bude péct každý rok.U nás jsou moc oblíbené.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Boruwka3 20. 12. 2011, 18:40
Dobrý večer Leni, chtěla jsem se zeptat kolik padne asi bílků na 1/4 l? Aspoň přibližně, díky moc Pavla
Zaremba 21. 12. 2011, 8:40
@Boruwka3 PAvli odhaden nevím,kdybych to dělala teď někdy,snad 6,záleží na velikosti vajíčka. Určitě si to poměřte.
Andršová 18. 12. 2011, 13:23
Leni, mám upečeno http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3879808, jsou opravdu vynikající |:o) |:o) |:o) Moc děkuji za recept (Y) (Y) krásné Vánoce (stromecek) (andel) (hello)
Zaremba 18. 12. 2011, 19:39
@Andršová Máte je nááádhernéééé (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)u nás jsou ty nej,nej (Y) (Y) (Y) (Y)jsem moc ráda,že se povedly (clamp) (clamp) (clamp)
dadakan 16. 12. 2011, 10:03
Pani Lenka, to naozaj dáte trocha vody do kuchty a zatvorenú konzervu kondenzov.mlieka? Kuchyňa je potom OK? :-)
Zaremba 16. 12. 2011, 10:21
@dadakan TAké nevím co je to kuchta. Dělám to tak stále,ale neotevírejte hned,ja si tak salka svařím a otevírám až druhý den. Pokud si nejste jistá,raději vařte 2 hodiny a karamel je také.
miriam07 16. 12. 2011, 10:14
@dadakan nejsem sice Lenka a klidně bych odpověděla, ale nerozumím dotazu *-) větu trocha vody do kuchty jsem nenašla... ale pokud se ptáte na výrobu karamelu, tak ano - zavžená konzerva kondenzovaného slazeného mléka se vaří ve vodě 2hod nebo 1 hod v tlakáči - taky ve vodě... Po vychladnutí se vešlehá do másla. Kuchyně je OK
dadakan 16. 12. 2011, 10:22
@miriam07 Ďakujem za odpoveď. Kuchtu /tlakový hrniec/ používam často. Dokonca i ryžu už inak ako v tlakovom hrnci nevarím.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie