Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

MEDOVNÍK

0.0
MEDOVNÍK

Potřebné ingredience

TĚSTO: 100 g másla / 2 lžíce medu / 150 g cukru krupice / 50 ml mléka / 2 vejce / 2 lžíce octa / 500 g hladké mouky /1 lžíce jedlé sody. KRÉM: 500 ml mléka / 200 g cukru krupice / 4 lžíce polohrubé mouky / 200 g másla.

Postup přípravy

1)Máslo s medem,cukrem a mlékem rozpusťte ve vodní lázni.Vyndejte z vodní lázně a přidejte vejce s octem.Dobře promíchejte a za stálého míchání postupně přisypávejte mouku prosátou s jedlou sodou.

2)Vše propracujte na hladké nelepivé těsto,které rozdělte na 4 díly.Každý díl rozválejte .Pečte je v předehřáte troubě na 200 °C 4-5 minut.Po upečení nechte pláty vychladnout.

3)Mléko smíchejte s cukrem a moukou.Za stálého míchání přiveďte k varu a povařte 10-15 minut podle receptu z časopisu,ale já nechávám vařit cca 5 minut a stačí to.
Nechte vychladnout,rozšlehejte a přidejte máslo a vyšlehejte na hladký krém.

4) Jednotlivé medové placky okrájejte podle dortové formy o růměru 26 cm,aby byli všechny stejně velké.Potřete pláty krémem a slepte.Krémem potřete také celý povrch dortu.Odkrojené zbytky z plátů rozdrobte ,smíchejte s nahrubo nastrouhanými vlašskými ořechy a celý dort posypte.

Nechte do druhého dne odležet v chladničce.

Já peču často,u nás je hodně oblíbený.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie