(recept
si oblíbilo 40 návštěvníků)
Babiččin králík
Potřebné ingredience
2 dcl oleje, 2 dcl vody, 2 lžč. soli, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hořčice, 1 lžč. pepře, 1 lžč. slad. papariky, 1 cibule nakrájená na kolečka a 5 strouž. utřeného česneku
Postup přípravy
Všechny přísady promícháme a nalejeme na naporcované maso, které jsme dali do vhodné nádoby i na pečení, necháme 2 dny marinovat - během těch 2 dnů otočíme maso, pak dáem maso do trouby a pečeme zakryté doměkka zhruba 1 hod. - nepodléváme!!! poté na chvíli odklopíme a necháme trochu zezlátnout. Podáváme např. s brambor. knedlíkem, bramborem, br. kaší, můžeme přidat zelí či špenát. Je to velmi dobré a hlavně jednoduché.
směs na polití králíka
králíka takhle zalejeme a necháme 2 dny v chladu marinovat
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gabinaf
(upraveno)
16. 8. 2008, 15:02
Musím opravdu pochválit, dnes jsme ho měli k obědu a je vynikající!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nahlásit
knírek
(upraveno)
21. 1. 2008, 21:31
Jéé ja už mám taky naloženo a voní to
nahlásit
pralinka66
(upraveno)
19. 1. 2008, 21:10
Musím se připojit a chválit, chválit, chválit!!! Je to opravdu vynikající. Dnes jsem dělala k obědu pro mlsné syny a světe div se, nejen že si chodili přidávat, ale oni maminku i pochválili!!! Díky za super recept!!!
nahlásit
Brambořice
(upraveno)
21. 1. 2008, 11:11
@pralinka66
Péťo, tak to je super, že dětičky chválily U nás je tomu podobně, všem to také šmakuje
nahlásit
kurel
(upraveno)
17. 1. 2008, 17:52
Včera jsem dostala králíka od tchýně a dnes ho jdu naložit - pak písnu jak nám chutnal, pořád jsme ho měli jen pečeného obyč., na omáčku manžel nechce, že je to zkaženej králík, tak alespoň bude nějaká změna.
nahlásit
Brambořice
(upraveno)
18. 1. 2008, 9:55
@kurel
Nechte si chutnat a případně dejte vědět, jak jste si šmákli
nahlásit
kurel
(upraveno)
19. 1. 2008, 13:07
@Brambořice
Byla to bašta! Přidávám si Vás do oblíbených receptů. Díky za tip.
nahlásit
Brambořice
(upraveno)
21. 1. 2008, 11:08
@kurel
Jsem ráda, že Vám chutnalo
nahlásit
Janci
(upraveno)
16. 1. 2008, 19:56
Tak mě přepadla nostalgie a koupila jsem králíka a udělala podle Vašeho receptu. Samozřejmě s bramborovým knedlíkem a špenátem. A bylo to opravdu vynikající, moc jsme si všichni pochutnali. Já, manžel, syn, babí a děda a všichni dáváme jedničku. A ta rychlá příprava, takových receptů víc. Mějte se krásně a díky za prima receptík. PS: Naložila jsem ho večer a druhý den jsme měli k obědu, takže jsem nedodržela dvoudenní marinovací postup, ale přesto to bylo výborné, příště zkusím vydržet ty dva dny...
nahlásit
Brambořice
(upraveno)
17. 1. 2008, 11:07
@Janci
Jani, jsem moc ráda, že Vám chutnalo. My už ho takhle děláme léta a jinou úpravu králíka už neděláme Myslím, že s tím marinováním to až tak nevadí, jen po těch dvou dnech bude asi o něco rozleželejší
nahlásit