(recept
si oblíbilo 136 návštěvníků)
Kávová zrna nepečená- dokonalost pro milovníky kávy
Potřebné ingredience
12 lžic rozpuštěného/ povoleného/ másla, 9 lžic moučkového cukru, 4 lžíce kakaa, 3 lžičky mleté klasické kávy- ne uvařené, jenom pomletá přímo ze sáčku :o) a 4 lžíce škrobu- Maizeny
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady.
Necháme malinko zatuhnout, aby šlo dobře tvarovat, pak není potřeba nic přidávat :o)
Tvarujeme malé kuličky, které pak malinko v prstech vytvarujeme do válečku. Hranou např. lžičky uděláme přitlačením nahoře rýhu.
Necháme zatuhnout a pak jenom mlsáme...
Dle velikosti kuliček je počet zrnek- kolem 30 ks.
Necháme malinko zatuhnout, aby šlo dobře tvarovat, pak není potřeba nic přidávat :o)
Tvarujeme malé kuličky, které pak malinko v prstech vytvarujeme do válečku. Hranou např. lžičky uděláme přitlačením nahoře rýhu.
Necháme zatuhnout a pak jenom mlsáme...
Dle velikosti kuliček je počet zrnek- kolem 30 ks.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
karma75
(upraveno)
18. 12. 2018, 10:23
Vyzkouším, děkuji za recept
P.A.V.L.A
(upraveno)
6. 12. 2015, 9:41
fifinek
(upraveno)
17. 12. 2013, 10:57
Mám jen bramborový škrob, jde to také ? Není tam nějak cítit, když je to syrové ?
Bopik
(upraveno)
9. 12. 2013, 11:47
Dneska jsem udělala a měla jsem to hrozně lepivé Přidala jsem 3lžíce cukru, 2lžíce solamylu (neměla jsem maizenu), lžíci kakaa, lžíci kávy a pak to šlo. Chutná to moc dobře, takže jsem spokojená Jen doufám, že do vánoc moc nevyschnou a neztvrdnou.
EvcaM
(upraveno)
17. 12. 2012, 14:20
A kafe má být uvařené nebo ne?
hansib
(upraveno)
18. 12. 2012, 23:16
@EvcaM
Moc se omlouvá, odpoVěď posílám pozdě, ale doplnila jsem i popis... Snad se nyní povede recept už úplně všem a užijete si pohádkově sladké vánoce Děkuji všem Hanka
VeronikaB
(upraveno)
17. 12. 2012, 14:22
@EvcaM
Já jsem to pochopila jako nevařené, také jsem ho tam tak dala a jsou fakt výborné, nebojte, nejdou tam ta jemná zrníčka ani cítit.
VeronikaB
(upraveno)
17. 12. 2012, 14:20
Sice jsem si také musela upravit poměr surovin, bylo to mazlavé, ale když jsem přidala ty sypké, bylo to skvělé těsto k tvorbě zrn. A navíc je vynikající. Už se chladí, jsem zvědavá, kolik jich do večera zbaštím Děkuji za recept, již jsem letos dělala jedny z kávenek, ale tyto mi přijdou lepší - v těch z kávenek by vadilo občas křupnutí do sušenky. Takže děkuji, receptík si zakládám . Veselé Vánoce.
juhelka
(upraveno)
17. 12. 2012, 7:27
Ach jo, jsem je vyzkoušela, ale nepovedly se. Strašně se mi lepily. Vůbec mi s tou hmotou nešlo pracovat. Vše jsem měla oblemcané. Když jsem nechala v chladu ztuhnout, šlo to jen chviličku. Asi jsem udělala někde chybku.
VeronikaB
(upraveno)
17. 12. 2012, 14:21
@juhelka
máslo nedávejte rozpuštěné, jen povolené, a zvyšte dávku cukru o pár lžic, příp. maizeny o jednu a já navíc dosypala kávu, na mě bylo málo, poté to bylo perfektní.
juhelka
(upraveno)
17. 12. 2012, 15:33
@VeronikaB
dávala jsem povolené, tedy spíš změklé. Maizenu jsem neměla, dala jsem škrob. Už jsou od včerejška hotové, uvidím, co na ně řekne zbytek rodiny. Já mohu říct, že na pohled jako zrnka kávy opravdu nevypadají.
hansib
(upraveno)
18. 12. 2012, 23:08
@juhelka
Moc se omlouvám, že jsem prosbu nečetla dřív, ale nestíhááááám Je mi líto, že ne Vám těsto lepilo, ale chce to povolený tuk, vše dávám jak mám napsané, nic nepřidávám, ale nechávám vždy zchladit- nejlépe na balkoně, chvíli, aby byla spíš hmota tužší. Tím, jak vždycky" oddloubnu" kousek a dělám nejdřív jakoby kuličky v dlaních, tak těsto povolí a jde mi to vždy dobře... Pak stačí jen malinko v prostřed "přiválcovat" a oválek je na světě. Pak jen lžičkou stačí udělat přes celé rýhu... Snad se vám povedly a pokud ne, tak snad budou aspoň chutnat
Jája
(upraveno)
15. 12. 2012, 15:21
Strašně se mi to drolí, mám přidat máslo?
pslenka
(upraveno)
9. 12. 2012, 11:41
Dnes jsem dělala a jsou děkuji za recept
hansib
(upraveno)
11. 12. 2012, 16:34
@pslenka
děkuji moc, jsem ráda, že budou chutnat až v Čechách
jeremy
(upraveno)
10. 11. 2012, 14:26
martina.in
(upraveno)
11. 1. 2012, 13:02
Výborné. Druhý pokus jsem dělala jen s instantní kávou zdály se mi ještě lepší. Změklé máslo s cukrem jsem nejdřív vyšlehala, aby se cukr trochu rozpustil a tak nevrzal mezi zuby. Fakt vynikající cukroví.
hansib
(upraveno)
13. 1. 2012, 21:43
@martina.in
díky moc za pochvalu, jsem ráda že si pochutnají zase další lidičky Mějte se fajn
vlasťulka
(upraveno)
3. 1. 2012, 22:06
udělala jsem zrna,dala ztuhnout do lednice-výborné,ale po chvíli byly zas měkké,tak nevím
littlenail
(upraveno)
3. 1. 2012, 15:37
Naprosto skvělé, dala jsem 125g másla na jednu dávku, jen jsem ho nechala povolit a vše uplácala, dělala jsem ve formičce na kávové zrno, dala jsem si tam kousek igelitu, šlo to krásně, z jedné dávky bylo cca 60 kousků ... kávu jsem dávala jak instantní, tak mletou, ale záleží jak komu chutná , skvělej recept, zařadila jsem k pravidelným receptům. Daniela
atreyu
(upraveno)
22. 12. 2011, 20:57
Výbornééééé a veľmi chutné ďakujem za recept ja som maslo úplne rozpustila v mikrovlnke a s cestom sa pracovalo výborne...
hansib
(upraveno)
22. 12. 2011, 21:20
@atreyu
jsem ráda že chutná...Krásné vánoce
spelinka
(upraveno)
22. 12. 2011, 9:19
Tedy Haničko, teď jsem je udělala a jsou , že já kafe vůbec nemusím, jen ledovu kávu, tak tohle mě chutnáááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá . Moc děkuji za recept, je to úplně stejná chuť náplně kávových zrn ( zákusek ) z cukráren.
hansib
(upraveno)
22. 12. 2011, 21:22
@spelinka
jé, děkuji moc, moc za pochvalu pohodové vánoce s chutí kávy
nula
(upraveno)
21. 12. 2011, 12:49
tak sem je udělala celá natěšená a nikdo mi to nechce jíst . Prej neni nad vanilkový rohlíčky
liba1963
(upraveno)
18. 12. 2011, 9:19
Tak jsem taky vyzkoušela a můžu říct,že je to jedna veliká mňamka Moc děkuji za tip Pro děvčata,která měla problém s konzistencí těsta-Já jsem máslo nerozpouštěla,ale nechala povolit,jak na jekékoli jiné těsto.Zkrátka,aby se dobře propracovalo. Dělala jsem dvě dávky a máslo jsem dala celé. Těsto jsem zpracovala,ale chuťově mi připadlo málo kávové,tak jsem přidala asi 3-4 pol.lžíce instantní kávy,propracovala a dala stuhnout do lednice. Druhý den bylo těsto jako beton,tak jsem ho dala povoloit na chvilku do mikrovlnky a krásně se mi s ním pracovalo . Zrnka jsou opravdu skvělé!!!!Doporučuji!!!
hansib
(upraveno)
18. 12. 2011, 19:42
@liba1963
hezký večer, díky za aspoň jeden z mála ohlasů. že se Vám to podařilo.... Toto cukroví z celého másla? no tak toho muselo být na prodávání Jsem moc ráda, že vám ale chutnají jako nám. Mějte krásné vánoce a díky Hanka
liba1963
(upraveno)
18. 12. 2011, 22:21
@hansib
Hani,není na tom nic těžkého,jen si s tím musí umět člověk poradit.Děvčata,co začínají ještě třeba neví,ale časem jim taky půjde všechno od ruky No a na prodávání to teda moc nebylo,myslím,že už jsem tak půlku spořádala Taky přeji krásné a hlavně pohodové svátečky
11Monča11
(upraveno)
16. 12. 2011, 14:23
taky dělám.. teda mám trochu jiný recept ale jsou vynikající, u nás se po nich jen zapráší
tanulenka
(upraveno)
15. 12. 2011, 20:00
Jsem asi jediná, komu to nějak nejde , opravdu jsem máslo rozpustila úplně a hmota je hrozně měkká a neumíme ani moc vytvarovat kuličku, prostě mi to "nedrží" a je hrozně mazlavá... kde jsme udělaly chybu?
hansib
(upraveno)
18. 12. 2011, 19:39
@tanulenka
moc mě mrzí, že se nevydařilo na poprvé ale když je hodně mazlavé, dám na chvilku na balkon nebo do lednice a pak v pohodě malinko zatuhne a jde krásně, aspoň já jsem s tím nikdy problém neměla... Fakt mě mrzí, že máte problém hmotu zpracovat, mě to vždycky šlo
moonnca
(upraveno)
15. 12. 2011, 21:27
@tanulenka
máme stejný problém, taky jsem musela přisypat 2x tolik cukru, škrobu i kakaa, aby to nebylo mazlavé. proto by bylo lepší uvádět recept na gramy. ale výsledek stojí za to
lussis
(upraveno)
17. 12. 2011, 13:40
@moonnca
Já jsem to dělala normálně ze ztuhlého másla, lžící jsem odkrájela cca 12 poloplných lžic a normálně potom prstama rozdělala těsto. Přijde mi zbytečné máslo rozpouštět, když to jde normálně zpracovat. Pak jsem to dala na chvíli do ledničky a potom to šlo pěkně tvarovat.
lussis
(upraveno)
15. 12. 2011, 10:48
Jsou super , dělala jsem si malinké, tak to vypadá fakt jako zrnková káva . Když budu pořád tak uďobávat, tak už si ani nemusím vařit . Jinak taky mám radši suroviny v gramech . Krásné , Lucka.