(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Domácí extrakt z pravé vanilky
Potřebné ingredience
20 vanilkových lusků, 700-800ml bílý alkohol více jak 40% alkoholu (levná vodka)/můžete si to podělit(5lusků, 200ml alkoholu) a dělat méně (já nakupuji lusky v zahraničí, takže dělám více a pak porozdávám známým)
Postup přípravy
Vemte sklenici s uzávěrem, nebo lahev od vodky ap řelijte vodku jinam. Opatrně vyškrábejte vanilkový kaviár z lusků a dejte do sklenice, můžete přidat i obaly z vanilky. Poté zalijte alkoholem a dejte macerovat na tmavé místo. Občas jak si vzpomenet, protřepte. Po 8 týdnech by se část alkoholu měla sama odpařit a zbyde akorát čistý extrakt, který můžete použít na různé dobroty. Já většinou používám až po třech měsících. Samozřejmě před použitím přefiltrujeme přes plátno/cedník.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hanulice
(upraveno)
12. 12. 2011, 22:09
20 vanilkových lusků?To přijde teda pěkně draho...
Kacur
(upraveno)
12. 12. 2011, 19:58
Ledura
(upraveno)
12. 12. 2011, 12:11
druna
(upraveno)
12. 12. 2011, 9:19
karmala
(upraveno)
11. 12. 2011, 18:17
taky dělám mám teď doma půl litru a ještě dávám vanilku do moučkového cukru ,nechám vanilku v cukru a pak vše rozmixuju a přesiju přes sítko.Cukr nádherně voní a jsou z něho výborné vanilkové rohlíčky
JIRUŠ
(upraveno)
11. 12. 2011, 17:58
vypadá to pěkně