(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Těstoviny s nivovou omáčkou - aneb Když jde huba rundem
Potřebné ingredience
Těstoviny, niva, smetana, brokolice, kukuřice, plechovka tuňáka
Postup přípravy
Špagety - nebo těstoviny obecně - se sýrem zná asi každý. Když ale člověka honí mlsná, je potřeba se k tomu postavit čelem a nic nezanedbat. Mnou popisovaná "omáčka" je asi známá, ale proč byste nedopřáli chlapovi se "před babama blejsknout", ne ??
Takže:
Uvaříme těstoviny a zatímco se vaří, vezmeme pánev odpovídajícího rozměru, nalejeme do ní smetanu (na večeři pro 4 lidi většinou stačí 1 kelímek té UHT trvanlivé) a pomalu zahříváme. Do smetany pohodíme nivu a abychom u toho nezestárli, opatrně vidličkou nivu rozmačkáme. Aby se to dali jíst (je to pak dost slané), většinou je té nivy tak 2-2,5 cm tlustý plánek na tu jednu smetanu. Když je niva rozpuštěná, ti nedočkavější už mohou scedit těstoviny a konzumovat.
Pokud má někdo štěstí na kamarády kulináře, co nenechaj nic na poloviční cestě, jako já, a podělí se o dobré nápady, nahází do té smradlavé omáčky ještě uvařenou (měkkou - stačí mražená - rozmražená z mikrovlnky) kukuřici a tuňáka, popř. brokolici. Tuňák se dodává v plechovkách s olejem či v solném roztoku. Maso je potřeba dobře vymačkat (hlavně tu verzi v oleji), neboť díky smetaně je bašta dost sytá a tučná a tudíž žlučníkáři většinou dotčeně řvou, protože málokterý odolá ... Dá se to dle chuti navrch i lehce opepřit ...
Malé pivo na závěr doporučováno 11 z 10 strávníků ...
Takže:
Uvaříme těstoviny a zatímco se vaří, vezmeme pánev odpovídajícího rozměru, nalejeme do ní smetanu (na večeři pro 4 lidi většinou stačí 1 kelímek té UHT trvanlivé) a pomalu zahříváme. Do smetany pohodíme nivu a abychom u toho nezestárli, opatrně vidličkou nivu rozmačkáme. Aby se to dali jíst (je to pak dost slané), většinou je té nivy tak 2-2,5 cm tlustý plánek na tu jednu smetanu. Když je niva rozpuštěná, ti nedočkavější už mohou scedit těstoviny a konzumovat.
Pokud má někdo štěstí na kamarády kulináře, co nenechaj nic na poloviční cestě, jako já, a podělí se o dobré nápady, nahází do té smradlavé omáčky ještě uvařenou (měkkou - stačí mražená - rozmražená z mikrovlnky) kukuřici a tuňáka, popř. brokolici. Tuňák se dodává v plechovkách s olejem či v solném roztoku. Maso je potřeba dobře vymačkat (hlavně tu verzi v oleji), neboť díky smetaně je bašta dost sytá a tučná a tudíž žlučníkáři většinou dotčeně řvou, protože málokterý odolá ... Dá se to dle chuti navrch i lehce opepřit ...
Malé pivo na závěr doporučováno 11 z 10 strávníků ...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé