(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
MASOVÉ ZÁVITKY
Potřebné ingredience
pěkné plátky masa, krkovice, kýta, nebo hovězí, to je jedno.... na plnění můžete použít co je zrovna v lenici, míchaná vajíčka, bezvadné jsou zbytky uzeniny, sýrů atd...koření-pepř, sůl, hořčice,paprika, masox,
Postup přípravy
plátky masa naklepat aby jste plátky neprotrhly, osolit, opepřit , potřít hořčicí,...jednu část lehce naplnit, tím, co máte zrovna v lenici, či mrazáku, já dávám uzeninu, trošku míchaných vajec, sýr,cibuli na kolečka a popř. kousek nějaké zeleniny, teba mrkev, udělá to pěknou mozaiku v řezu...pěkně srolovat, ovázat režnou nití a lehce posypat, nebo vyválet v mleté paprice se lžící vegety a troškou mouky. Na pánvi závtky orestovat na oleji do zlatova ze všech stran.
V kastrolku , nebo papiňáku osmahnout cibuli na drobno, přidat závitky, podlít vodou aby byly ponořené ve vodě, přidat masox, popř. vegetu, sůl, pepř...vařit do měkka, já vařím v papiňáku tak 20 minut, poté vydělat závitky, šťávu zahustit, můžete přidat i smetanu, tím se nic nepokazí. Také k závitkům je možno přidat do vody zeleninku ale výborné jsou i houby !!!!!!.
Podáváme s rýží, vař.bramborem, hranolkami , noky nebo chlebem a se zeleninovou oblohou. není to nc těžkého, ale výsledek stojí za ochutnání....
V kastrolku , nebo papiňáku osmahnout cibuli na drobno, přidat závitky, podlít vodou aby byly ponořené ve vodě, přidat masox, popř. vegetu, sůl, pepř...vařit do měkka, já vařím v papiňáku tak 20 minut, poté vydělat závitky, šťávu zahustit, můžete přidat i smetanu, tím se nic nepokazí. Také k závitkům je možno přidat do vody zeleninku ale výborné jsou i houby !!!!!!.
Podáváme s rýží, vař.bramborem, hranolkami , noky nebo chlebem a se zeleninovou oblohou. není to nc těžkého, ale výsledek stojí za ochutnání....
příprava třeba takto......
smotáme a ovážeme provázkem, nebo nití-je dobré zahnout i boky dovnitř
orestujeme
lehce orestováno
vaříme, možno přidat zeleninku....
uvařeno, no mozaika nic moc...
nachystáme stůl
a podáváme...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Lelda
(upraveno)
12. 1. 2008, 9:33
Vypadá to hezky myslím že po dlohé době zase vytáhnu papinák
Bubalka
(upraveno)
12. 1. 2008, 13:44
@Lelda
Baruško, já jsem nyní bez papiňáku, ale musím si honem koupit, bez něj neumím vařit
Lelda
(upraveno)
12. 1. 2008, 17:06
@Bubalka
Mě to zase s papinákem nějak nejde ňebo spíš jsem to zkoušela jen párkrát,tak nevím...ale ty zavitky někdy vyzkouším dělám ptáčky a to je asi podobné,ne?
anemonka
(upraveno)
12. 1. 2008, 8:11
Taky dělávám,ale peču závitky v troubě.Ke to mňamka.
Bubalka
(upraveno)
16. 3. 2008, 10:25
@anemonka
také je někdy dělám v troubě, výsledek je stejný
wWendy
(upraveno)
12. 1. 2008, 0:07
ano anoooo podobné ptáčkům,ale přitom zcela něcojiného moc pěkný recept