(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
včelí úly- recept po prababičce
Potřebné ingredience
Těsto: 200g cukru moučka, 200g mletých ořechů, 1 bílek. Krém: 200g másla, 200g cukru moučka, 1 žloutek, 2-3 lžíce rumu. Navíc: cukr moučka a kolečka z lineckého těsta- nebo i piškoty.
Postup přípravy
Z cukru, ořechů a bílku vytvořím hmotu, kterou necháme v lednici odležet. Z hmoty dělám kuličky, které obalím v moučkovém cukru a vtlačím do formy na úly. Hotový úl vyklepnu z formy a nechám vyschnout. Těsně před vánocemi plním máslovým krémem.
Příprava krému: změklé máslo vyšlehám s cukrem, žloutkem a rumem a plním vyschlé úly. Žloutku se nemusíte bát, dělám je již roky a žádná salmonela se nekonala- samozřejmě pokud jsou skladovány v chladu.
Naplněné úly "zalepím" kolečkem z lineckého těsta- peču z poloviční dávky- nebo se mohou zaklopit piškotem.
Z této dávky je cca 60kusů cukroví. Dělám z dvojité dávky a množství máslového krému mi vystačí i na toto množství.
Příprava krému: změklé máslo vyšlehám s cukrem, žloutkem a rumem a plním vyschlé úly. Žloutku se nemusíte bát, dělám je již roky a žádná salmonela se nekonala- samozřejmě pokud jsou skladovány v chladu.
Naplněné úly "zalepím" kolečkem z lineckého těsta- peču z poloviční dávky- nebo se mohou zaklopit piškotem.
Z této dávky je cca 60kusů cukroví. Dělám z dvojité dávky a množství máslového krému mi vystačí i na toto množství.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé