(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
PATENTY
Potřebné ingredience
10-15 VAŘENÝCH BRAMBOR ŠPETKA SOLI 1/2 HRNKU MLÉKA - OSLADIT 50G KVASNIC
Postup přípravy
VYCHLADLÉ BRAMBORY NASTROHÁME NA VÁL, PŘIDÁME SŮL,MLÉKO A KVASNICE - UDĚLÁME KVÁSEK.
PŘIDÁME PODLE POTŘEBY HLADKOU MOUKU, NA HUSTŠÍ TĚSTO,KTERÉ DOBŘE VYPRACUJEME. TVARUJEME KULIČKY, KTERÉ NA HODNĚ POMOUČENÉM VÁLE VYVÁLÍME ASI NA 0,5 CM SILNÉ PLACKY, KTERÉ PEČEME NA PLOTNĚ SPORÁKU, PŘÍPADNĚ NA LITINOVÉM KOLEČKU NA PLYNU PO OBOU STRANÁCH.
UPEČENÉ SKLÁDÁME NA HROMÁDKU NA SEBE, PAK MASTÍME SÁDLEM,MAŽEME POVIDLY,SYPEME MÁKEM A CUKREM A SROLUJEME.
PŘIDÁME PODLE POTŘEBY HLADKOU MOUKU, NA HUSTŠÍ TĚSTO,KTERÉ DOBŘE VYPRACUJEME. TVARUJEME KULIČKY, KTERÉ NA HODNĚ POMOUČENÉM VÁLE VYVÁLÍME ASI NA 0,5 CM SILNÉ PLACKY, KTERÉ PEČEME NA PLOTNĚ SPORÁKU, PŘÍPADNĚ NA LITINOVÉM KOLEČKU NA PLYNU PO OBOU STRANÁCH.
UPEČENÉ SKLÁDÁME NA HROMÁDKU NA SEBE, PAK MASTÍME SÁDLEM,MAŽEME POVIDLY,SYPEME MÁKEM A CUKREM A SROLUJEME.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
hanulajdaz
(upraveno)
8. 12. 2011, 17:55
hmmm zajímavé, u nás na Slovácku se dělají přesnáky, ale nedává se tam ani mléko ani kvasnice, pouze brambory a mouka , jinak postup stejný
Mispulka2276
(upraveno)
8. 12. 2011, 9:32
Mňam mňam! Moje babička tomu říká - bramborové omelety