(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
KYSELICA - SLOVÁCKO

Potřebné ingredience
Kysané zelí Dvě hrstky sušených hub 2 žloutky Lžíce hladké mouky Sladká smetana Pepř Sůl
Postup přípravy
Do hrnce se dá domácí bečkové zelí :-)))))) Kdo nemá,nahradí tím ze supermarketu :-))))
Do druhého hrnce dáme vařit sušené hříbky.
Až budou obě suroviny měkké a uvařené, dají se do hromady.
Polévka se zahustí smetanou a žloutkem. Pro hustší konzistenci se do smetany dá trocha hladké mouky.
Celá polévka se pak dochutí solí a pepřem.
Do druhého hrnce dáme vařit sušené hříbky.
Až budou obě suroviny měkké a uvařené, dají se do hromady.
Polévka se zahustí smetanou a žloutkem. Pro hustší konzistenci se do smetany dá trocha hladké mouky.
Celá polévka se pak dochutí solí a pepřem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

liba7x
(upraveno)
29. 12. 2011, 11:11
U nás je to vánoční polévečka, letos jsme uvařili 6l a včera ji děti dojedli
A jak píše paní pode mnou, fazula u nás taky musí být, ale zase bez brambor
Stačí popojet pár kilometrů.........
Ale stejně je to výborná polévečka




nahlásit
zulina
(upraveno)
10. 12. 2011, 18:06
U nás od Brodečka tam eště mosí byt fazola, bobkový list a zemáčky, ináč by to náš tata nepřežííííl, kdyby to tam neviďél všecko plavat!!
)

nahlásit