(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
KYNUTÉ TĚSTO SLOVÁCKO - SUPER NA BUCHTY,VÁNOČKU,ČERTÍKY :-))))
Potřebné ingredience
2 HRNKY POLOHRUBÉ MOUKY 1 ŽLOUTEK 2 LŽÍCE CUKRU 1/2 KOSTKY DROŽDÍ 7 LŽIC ROZPUŠTĚNÉHO MÁSLA 1/4 L VLAŽNÉHO MLÉKA ŠPETKA SOLI
Postup přípravy
V mouce uděláme důlek, do kterého nalijemem část teplého mléka,přidáme cukr a rozdrobíme droždí.
V teple necháme vzejít kvásek, pak přidáme všechny suroviny, pořádně rozpracujeme a necháme kynout, nejlépe opět na teplém místě.
Během této doby můžeme těsto několikrát přemísit, čím víc, tím je hladší a jemnější.
Kynuté těsto slouží jako základ většiny vánočních ( i jiných) pokrmů ze Slovácka.
V teple necháme vzejít kvásek, pak přidáme všechny suroviny, pořádně rozpracujeme a necháme kynout, nejlépe opět na teplém místě.
Během této doby můžeme těsto několikrát přemísit, čím víc, tím je hladší a jemnější.
Kynuté těsto slouží jako základ většiny vánočních ( i jiných) pokrmů ze Slovácka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mišus
(upraveno)
12. 5. 2014, 7:41
Perfektní úžasné těsto! Udělala jsem tvarohovo povidlový koláč a zmizel neuvěřitelnou rychlostí.
BBohdana
(upraveno)
17. 2. 2012, 18:29
Těsto je úžasné , vřele doporučuji začátečnicím, jako jsem já. Bohdana
syrovatka
(upraveno)
8. 12. 2011, 14:06
Včera jsem zkusila a musím pochválit, těsto je moc pěkné, dobře kyne - udělala jsem vánočku a povedla se. Radka