JEŽCI OD EVKY LUKÁŠKOVEJ
Potřebné ingredience
180 g hladké mouky, 100 g hery, 50 g cukru moučky, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, 1 lžička citronové kůry, dle potřeby vlašské ořechy, 1 čokoládová poleva, 2 hrsti kokosu
Postup přípravy
Všechny přísady na linecké těsto smícháme a propracujeme. Těsto si rozdělíme na kuličky, poté z kuliček utvoříme placičky. Do každé zabalíme kousek vlašského oříšku (mandle...) vytvarujeme z ní ježka. Kousky klademe na plech. Pečeme je ve vyhřáté troubě při 180 dozlatova. Vychladlé ježky potřeme čokoládovou polevou a obalíme v kokosu. Dotvoříme čokoládové oči a čumáček.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé