Brtníky na lineckém soklu
Potřebné ingredience
1 dávka lineckého těsta,4 bílky,250g cukr krupice,100g kokosu,100g strouhaných ořechů,
Na slepení:nutela nebo čokoládová pomazánka,na dohotovení čokol.poleva
Postup přípravy
Linecké rozválet na plát asi 3 mm a vykrajovat z něj malá kolečka.Upéct v troubě na 160 stupnů do růžova.Bílky vyšlehejte v horké vodní lázni do podoby tuhého sněhu.žašlehejte do něj po částech odvážený cukr,jak bude pěna dostatečně hustá,přidejte strouhaný kokos a ořechy,vše důkladně promýchejte,ale pěnu už dál nešlehejte.Směs naplnte dosáčku se špicí a na plech s papírem na pečení nastříkejte pusinky o vel. lineckých koleček.sněhové pečivo seobecně peče zvolna ,spíše se suší při teplotě 150 stupnu.po vychladnutí : potřete linecká kolečka nutelou,přiložte kokosovo-oříškovou pusinku,každý kousek obraťte, podržte za sokl a špičku smočte v rozehřáté čokoládě,
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé