(recept
si oblíbilo 80 návštěvníků)
Stříkané / pařížské / rohlíčky , méně pracné a jednodušší recept
Potřebné ingredience
14 dkg ořechů , 14 dkg mletého cukru , 8 dkg hladké mouky , 2 žloutky , 1 bílek
Postup přípravy
Zpracujeme těsto a necháme odležet do druhého dne v ledničce.Vyválíme silnější plát a vykrajujeme hřebínky , rohlíčky.
Nastříkáme krém a polejeme čokoládou.Pečeme na 150st. Jsou vynikající , u nás nejoblíbenější , vždy peču dvě dávky.Formičku jsem občas namočila do mouky , vyválela přes mikrotenový sáček.
Nastříkáme krém a polejeme čokoládou.Pečeme na 150st. Jsou vynikající , u nás nejoblíbenější , vždy peču dvě dávky.Formičku jsem občas namočila do mouky , vyválela přes mikrotenový sáček.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jpencik
(upraveno)
8. 1. 2023, 19:51
Děkuji za super recept. Už ho šířím dál. Zvládla má pubertální dcera sama a byly výtečné.
P.A.V.L.A
(upraveno)
6. 12. 2015, 9:58
lussis
(upraveno)
18. 12. 2012, 19:51
Tak už je mám celé hotové i s krémem v ledničce a jsou super - moc dobré!!!
yorksir
(upraveno)
18. 12. 2012, 20:31
@lussis
To mě těší Luci , že jste spokojená krásné vánoce
Madys
(upraveno)
18. 12. 2012, 12:40
Ach jo tak mně se to nějak nepovedlo mám je hodně tvrdý krémem změknou? nebo jsem udělala někde chybu?
yorksir
(upraveno)
18. 12. 2012, 20:30
@Madys
Maruško , ony jsou tvrdé , ale po naplnění krásně změknou. Mám je upečené v krabici v chladu a zdobím naposledy.Nebojte , určitě budou o.k. , já je peču několik roků a vždy mají velký úspěch
myskary
(upraveno)
12. 12. 2012, 9:02
Miluško zrovna peču vaše rohlíčky a mohu říct že s těstem se krásně pracuje a vůbec nemusím válet přes sáček...Jen se chci zeptat jestli je mohu skladovat v krabici v bytě nebo musím dát někam do chladna...A jestli je mohu zdobit až pár dní před 24...Moc děkuji Jinak jsou výýýýýýýýýýýýýýýborné...
yorksir
(upraveno)
18. 12. 2012, 20:27
@myskary
Jani , já je mám upečené v krabici na balkoně a plním jako poslední až těsně před vánocemi
100ml
(upraveno)
11. 12. 2012, 13:50
Milusko tyto jsem uz delala vloni mnamkovy a letos je mam znovu a jak jsou pak mneke
yorksir
(upraveno)
12. 12. 2012, 8:13
@100ml
Díky Jani taky se na ně chystám , jdu dělat těsta
Vojtula
(upraveno)
14. 12. 2011, 19:22
yorksir
(upraveno)
14. 12. 2011, 20:22
@Vojtula
Gabrac
(upraveno)
13. 12. 2011, 19:38
Miluško, chystám se péct Vaše rohlíčky, nevím, jestli neudělat z dvojité dávky, kolik je cca z té jedné ??
yorksir
(upraveno)
14. 12. 2011, 20:21
@Gabrac
Gábi , já peču ze dvou dávek , to je množství na té fotce , ať vám chutnají
novackova
(upraveno)
12. 12. 2011, 13:43
tak to je super recept
yorksir
(upraveno)
12. 12. 2011, 15:37
@novackova
Jj , recept je skvělý a hlavně jednoduchý a skoro bez práce
zuzcaa
(upraveno)
11. 12. 2011, 17:46
Dobrý den zrovna jsem dopekla a jsou úžasné. Mám je před plněním skladovat v mrazáku ? díky Z
yorksir
(upraveno)
11. 12. 2011, 17:55
@zuzcaa
Já je mám v krabici v chladnu , mrazák není nutný
zuzcaa
(upraveno)
12. 12. 2011, 12:56
@yorksir
díky moc za odpověď... Jsou výborné
yorksir
(upraveno)
14. 12. 2011, 20:22
@zuzcaa
Jsem ráda , že jste spokojená
Dada34
(upraveno)
10. 12. 2011, 21:49
yorksir
(upraveno)
10. 12. 2011, 21:59
@Dada34
prima vařečka
(upraveno)
10. 12. 2011, 21:37
¨Můžu se prosím zeptat,když rohlíčky nastříkám krémem ,za jak dluoho budou měkké?
yorksir
(upraveno)
10. 12. 2011, 21:58
@prima vařečka
Já je stříkám krémem tak dva dny před vánocemi a jsou měkké.Já je pekla dnes , ještě se rozleží.
lidare
(upraveno)
8. 12. 2011, 20:19
tak dobrý tip
yorksir
(upraveno)
9. 12. 2011, 18:34
@lidare
Hnědovláska
(upraveno)
8. 12. 2011, 14:07
Ještě jsem se chtěla zeptat:tuk do těsta nepatří? Teď jsem si toho všimla,že není napsaný Budu je dělat v sobotu
yorksir
(upraveno)
8. 12. 2011, 20:11
@Hnědovláska
Ne tuk tam není , taky budu dělat o víkendu , dám
vevercak78
(upraveno)
7. 12. 2011, 20:10
yorksir
(upraveno)
7. 12. 2011, 20:11
@vevercak78
zateli
(upraveno)
6. 12. 2011, 19:35
Miluško, vy jste mi vytrhla trn z paty. u nás jsou taky nejoblíbenější, dělávám i ze tří dávek, ale to stříkání je fakt hrůza. Rozhodla jsem se je letos koupit, ale díky vašemu receptu jdu do toho
yorksir
(upraveno)
10. 12. 2011, 15:40
@zateli
Andri , já je peču už několik roků, mám je v albu v loňských vánocích nafocené v té velké krabici , snad budete spokojená , já je budu dělat o víkendu .
Hnědovláska
(upraveno)
6. 12. 2011, 12:26
Miluško,jak dlouho se má těsto nechat odležet? Chtěla bych vyzkoušet
yorksir
(upraveno)
10. 12. 2011, 15:41
@Hnědovláska
Jani , já nechávám do druhého dne v ledničce.
kellystova
(upraveno)
6. 12. 2011, 8:51
Vypadá to moc dobře, chci jít do toho. Jen se zeptám, bílek se dává syrový? Krém asi ze salka+másla ( dáváte i puding)? Mohu poprosit o recept na krém? Zítra bych je chtěla udělat.
yorksir
(upraveno)
10. 12. 2011, 22:01
@kellystova
Vladěnko , bílek je syrový , budu péct o víkendu a dám foto.Peču si je dopředu a stříkám těsně před vánocemi.Krém dělám klasika , uvařit salko , a máslo.Peču již několik roků , recept je vyzkoušený a super , nechce se mi spodky stříkat sáčkem , tak ať se vám povedou.
kellystova
(upraveno)
6. 12. 2011, 9:56
@yorksir
Miluško, moc děkuji. Včera jsem stříkala spodky sáčkem, hrůza, ucpával se ořechy, každý mám jinak veliký. Tak si večer udělám Vaše těsto a pozítří upeču. Díííky moc!!!