(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Sojovo-kuřecí čína
Potřebné ingredience
500-600 g kuřecích prsou, cca 2 velké hrsti sojových nudliček, sojová omáčka, masox, med, grilovací koření, žampiony (čerstvé nebo sterilované), paprika, mrkev, pórek, cibule.
Postup přípravy
Nejprve si v 800 ml horké vody rozpustím 1 kostku klasického červeného masoxu, přidám 4 lžíce sojové omáčky, 4 lžičky medu a 4 lžičky grilovacího koření. Vše zamícháme a do této směsi si naložíme asi na 45 minut sojové nudličky. Poté je vyndáme z nálevu (pozor ten nevylévat, používá se pod maso!), a ještě je pokrájíme na menší kousky.
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, okořeníme trochou grilovacího koření a trochou sladké papriky, necháme chvilku odležet.
Mezitím si můžeme nakrájet 1 cibuli najemno, asi 2 papriky na silnější proužky, mrkev na silnější nudličky, žampiony na plátky.
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme kuřecí nudličky a zprudka osmahneme, přidáme sojové nudličky, podlijeme je slitým nálevem (ze sojových nudliček, já použila veškerý zbytek, aby nebyla čína suchá) a necháme asi 20 minut pod pokličkou podusit.
Nakonec si rozmícháme asi 3 lžičky škrobové moučky v malém množství studené vody, tím zahustíme omáčku, přidáme žampiony, papriku, mrkev a pórek a necháme asi 5 minut lehce provařit. Zelenina má zůstat křupavá. Směs poté dochutíme, např. česnekem, pepřem, už jsem moc nesolila.
Nám to takto moc chutná, podáváme s rýží. V této úpravě jsem se naučila jíst sojové maso. Téměř ho nepoznáte.
Dobrou chuť!
Kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky, okořeníme trochou grilovacího koření a trochou sladké papriky, necháme chvilku odležet.
Mezitím si můžeme nakrájet 1 cibuli najemno, asi 2 papriky na silnější proužky, mrkev na silnější nudličky, žampiony na plátky.
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme kuřecí nudličky a zprudka osmahneme, přidáme sojové nudličky, podlijeme je slitým nálevem (ze sojových nudliček, já použila veškerý zbytek, aby nebyla čína suchá) a necháme asi 20 minut pod pokličkou podusit.
Nakonec si rozmícháme asi 3 lžičky škrobové moučky v malém množství studené vody, tím zahustíme omáčku, přidáme žampiony, papriku, mrkev a pórek a necháme asi 5 minut lehce provařit. Zelenina má zůstat křupavá. Směs poté dochutíme, např. česnekem, pepřem, už jsem moc nesolila.
Nám to takto moc chutná, podáváme s rýží. V této úpravě jsem se naučila jíst sojové maso. Téměř ho nepoznáte.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
11. 8. 2013, 8:07
lidahan
(upraveno)
13. 12. 2012, 11:35
Dnes jsem recept vyzkoušela, je dobrý. Děkuji.
LEILI
(upraveno)
8. 1. 2012, 13:14
díky za fajn recept, dnes jsem zkusila a je to opravdu jednoduché a dobré jídlo...
Vanusak
(upraveno)
5. 12. 2011, 21:09
Moniko, díky za inspiraci, vyzkouším!