(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Vídeňské klášterní rohlíčky
Potřebné ingredience
Těsto: 210 g hladké mouky, 140 g loupaných strouhaných mandlí, 100 g strouhané nebo najemno nasekané čokolády, 50 g moučkového cukru, 2 žloužky, 150 g másla. Na ozdobení: čokoládová poleva, 50 g sekaných pistácií
Postup přípravy
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odpočinou v lednici. Z těsta postupně ukrajujeme 5 cm kusy, na pomoučeném válu z nich uděláme válečky, nožem rozkrájíme na dílky a tvoříme baculaté rohlíčky. Pečeme na plechu vyloženým pečícím papírem na 150 stupňů dorůžova. Vychladlé rohlíčky glazujeme polevou a sypeme sekanými pistáciemi. Loni jsem je nesehnala, tak jsem je zdobila sušenými brusinkami nebo půlkou mandle a bylo to také výborné.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé