Vynikající VÁNOČNÍ ZELŇAČKA - u nás jí říkáme KYSELAČKA BĚLAČKA
Potřebné ingredience
kysané zelí, brambory, 2 zakysané smetany, 1 šlehačka, sůl, cukr, citron nebo ocet, podravka, vejce uvařená natvrdo, popř. Magi dle chuti.
Postup přípravy
Po téhle mňamce se vždycky jen zapráší a na Štědrý den ji vařím v 7L hrnci!!! :-))
... uvaříme brambory nakrájené na malé kostičky, do jiného hrnce dáme vařit PROPRANÉ zelí ( bez proprání je pak bělačka moc kyselá ! ). Zelí vaříme jen ve velmi malém množství vody, spíš jen mírně podlévám, aby se nepřichytlo ( nezahušťuji moukou, tak aby nebyla polívčička moc řídká ).
... než nám změknou brambory, nachystáme si zakysané smetany a šlehačky a uvaříme si vejce...
....uvařené brambory smícháme se zelím, přídáme smetany a promícháme.
....přidáme uvařená vejce nakrájená na proužky a promícháme.
Polévku dochutíme cukrem, solí, octem, troškou Magi - vše dle chuti.
DOBROU CHUŤ přeje LUCKA !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé