Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Kinder Pingui

0.0
Kinder Pingui

Potřebné ingredience

Těsto: 6 vajec, 6 PL kryst.cukru, 6PL teplé vody, 6 PL hl.mouky, 2 PL horkého kakaa, 1pr.do peč. Smetanový krém: 5 dl šlehačky (nebo Rama na šlehaní-fialová krabice), 1 PL želatiny, 1 PL teku-tého medu, ½ káv.lž. vanilk.aróma Čokoládový krém:15 dkg čoko na vař., 10 dkg Hery, 1PL vody, 2PL olej Poleva: 20 dkg čoko na vař., 10 dkg Hery, 3PL oleje, 1PL vody, 1 PL prášk.cukru.

Postup přípravy

Těsto: Z přísad upečeme 2 piškoty. Žloutek s cukrem vymícháme do pěny. Pomalu vmícháme vodu a mouku s práškem do peč, potom kakao (čím pomaleji vmícháme kakao, tím je těsto tmavší). Přidáme tuhý sníh z bílkov a pečeme na vymaštěný plech při 200°. Těsto se rychle upeče. Krém: Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 části. Polovinu želatiny namočíme do cca 3PL vody, necháme asi 5 min nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahříváme. Vyšleháme šlehačku, pomalu přidáváme rozehřátou želatinu a přilejeme rozpuštěný med. Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na cca 30 min do chladničky. Čokopoleva: Mezitím v páře rozpustíme čokoládu, přidáme Heru a olej a dobře promícháme, aby byla vláčná. Po vychladnutí naneseme na šlehačkový krém a vložíme do chladu. Když je čokoláda mírně stuhnutá, vyšleháme druhou půlku šlehačky s medem a želatinou, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým plátem. Polejeme polevou a necháme stuhnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie