Shushi po domácku
Potřebné ingredience
Doba přípravy: 60 minut 1/2 kg rýže, rýžový ocet, cukr, řasy NORI, wasabi křen, sojová omáčka, sezamová semínka Náplň : krabí tyčinky, okurka, šunka a důležitá bambusová podložka pro zabalení
Postup přípravy
1) Připravte si rýži. Nejprve dobre propláchněte vodou. Poté uvařte podle návodu a nechte jí stát ještě dalších 10 minut. Ve větší nádobě propláchněte octem a také s trochou soli a cukru.
2) Řasu položte na podložku lesklou stranou dolů a lehce jí pokropte vodou - lépe se s ní pracuje.
3) Na řasu nandávejte rýži do 2/3. Na rýži naneste po celé délce wasabi křen - dobré a kvalitní dodává sushi tu správnou chuť. Jako náplň jsme si zvolili krabí tyčinku a okurku v šunce.
4) Řasu pomocí podložky stočte a pevně utáhněte.
5) Rolku rozkrájejte na několik kousků, záleží na tom jak je chcete mít vysoké. Pří krájení použijte opláchnutý a neusušený nůž.
6) Sushi servírujte se sojovou omáčkou.
2) Řasu položte na podložku lesklou stranou dolů a lehce jí pokropte vodou - lépe se s ní pracuje.
3) Na řasu nandávejte rýži do 2/3. Na rýži naneste po celé délce wasabi křen - dobré a kvalitní dodává sushi tu správnou chuť. Jako náplň jsme si zvolili krabí tyčinku a okurku v šunce.
4) Řasu pomocí podložky stočte a pevně utáhněte.
5) Rolku rozkrájejte na několik kousků, záleží na tom jak je chcete mít vysoké. Pří krájení použijte opláchnutý a neusušený nůž.
6) Sushi servírujte se sojovou omáčkou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé