(recept
si oblíbilo 50 návštěvníků)
Univerzální krém
Potřebné ingredience
400-500 ml mléka, 4-5 lžící pol. nebo hladké mouky. 1 a 1/2 másla, cukr moučka dle chuti
Postup přípravy
Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout a občas zamícháme, aby se nevytvořil škraloup.
Vyšleháme máslo s cukrem, postupně po lžících zašleháváme kaši do másla!!
Tento základ lze použít samostatně jako světlý krém. Můžeme ovonět vanilkovým cukrem nebo použít vanilkové aroma. Lze přidat i rum dle chuti.
Můžeme také přidat kakao, mleté ořechy, kákovou sedlinu, rozpuštěnou čokoládu nebo třeba štávu z citronu do citronového cukroví.
Krém je výborný, dlouho vydrží a lze použít jak na cukroví tak do dortu.
Vyšleháme máslo s cukrem, postupně po lžících zašleháváme kaši do másla!!
Tento základ lze použít samostatně jako světlý krém. Můžeme ovonět vanilkovým cukrem nebo použít vanilkové aroma. Lze přidat i rum dle chuti.
Můžeme také přidat kakao, mleté ořechy, kákovou sedlinu, rozpuštěnou čokoládu nebo třeba štávu z citronu do citronového cukroví.
Krém je výborný, dlouho vydrží a lze použít jak na cukroví tak do dortu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
6. 12. 2015, 10:00
DENY37
(upraveno)
9. 2. 2013, 13:47
Ivanko,krém nemá chybu,je výborný i do cukroví i do dortu... Zdenka
PavelSebastián
(upraveno)
5. 12. 2011, 15:18
DOBRY DEN CHCI SE ZEPTAT JESTLI TEN KREM VYDRŽI NA CUKROVI I TŘI TYDNY A NEBO SE ZKAZI.DĚKUJI ZA ODPOVĚD MAJEROVA SANDRA
herlíci
(upraveno)
5. 12. 2011, 17:42
@PavelSebastián
Dobrý den, pokud budete mít cukroví v chladu ( dávám do papír krabic a ty pak do igelitového pytle a na balkon), tak vydrží. Mažu cukroví poslední týden před Štědrým dnem a kolikrát nám zůstane i do ledna