(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Dobroučký zapečený chléb
Potřebné ingredience
Kulatý chléb velký světlý-já ho kupuji v Globusu jmenuje se rodinný,15dkg tvrdého sýra,15dkg měkkého salámu,1 celé pomazánkové máslo,1 zakysaná smetana,2-3mladé cibulky,1feferonka nebo mleté chilli,trocha soli a pepře
Pečeme na 200°C,1 hodinu
Postup přípravy
V chlebu vyřízneme víko(tak ve čtvrtce chleba to odříznem-jde to snadno), chléb uvnitř vydlabeme-střídku už potřebovat nebudeme. Všechny ostatní suroviny na jemno nakrájíme promícháme a vložíme do vydlabaného chleba, uzavřeme vyříznutým víkem a celé zabalíme do alobalu. V předehřáté troubě na 200°C pečeme 1 hodinu. Po upečení rozbalíme z alobalu a odendáme viko promícháme vidličkou,přiklopíme víko a dáme na velký tác. No a pak už jen odtrháváme kousky upečeného chleba a namáčíme do směsi.
Opravdu velká dobrota, doporučuji k vínečku a nebo jen tak k večeři.
Dobrou chuť
Opravdu velká dobrota, doporučuji k vínečku a nebo jen tak k večeři.
Dobrou chuť
Odřízneme v 1/3 chleba a vydlabeme.
Nakrájíme nadrobno všechny ingredience a vše promícháme, dáme dovnitř a přiklopíme.
Celé zabalíme do alobalu a pečeme v předehřáté troubě.
Ulamujeme chlebík a namáčíme do směsi.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
moschus
(upraveno)
10. 1. 2008, 22:32
Tak to budu muset někdy zkusit to vypadá dobře
gigina4
(upraveno)
10. 1. 2008, 23:01
@moschus
Až to vyzkoušíte, dejte mi Mončo vědět jak Vám chlebík chutnal
Michaela H.
(upraveno)
10. 1. 2008, 22:22
Zdravím! Hmm tak to bude určitě dobrota, my doma děláme něco podobného, říkáme tomu sýrový kotlík, uvnitř chleba se rozpouští různé druhy sýrů se smetanou, ale dělám něco navíc co mohu vřele doporučit: to co vydlabeme natrhat na kousky a položit na plech k bochníčku a nechat trošku upéct(je to krásně křupavoučký a alespoň se to zužitkuje a hlavně u nás se většinou dělá na oslavu a o ten chleba by jsme se asi porvali, tak má alespoň každý co namáčet). Mějte se krásně. Míša
gigina4
(upraveno)
10. 1. 2008, 23:04
@Michaela H.
Dobrý večer Míšo, s tou střídkou to určitě vyzkouším-počád lepší než vyhodit dokoše Dejte mi pak někdy vědět jak Vám náš chlebík chutnal Mějte se Jana