(recept
si oblíbilo 58 návštěvníků)
Perníčky
Potřebné ingredience
Pro mě nejlepší perníčky jaké jsem kdy jedla,jiné neděláme,receptík mám od tety..tyhle jsem pekla včera a mám pocit,že do vánoc nevydrží,nějak jich ubejvá:-) 650g hladké mouky, 100g medu, 50g rozehřátého tuku(já dávám heru), 250g moučkového cukru, 3-4 vejce, prášek do perníku a ejce na potření
Postup přípravy
všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto,pak už jen vyvalujeme,vykrajujeme a pečeme..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Eerinka
(upraveno)
15. 12. 2011, 21:09
Taky jsem se do nich pustila, jsou měkoučké, uvidíme za pár dní ale syn je miluje i tvrdší
veveřáček
(upraveno)
15. 12. 2011, 21:49
@Eerinka
Eriko tak to je jak u nás i když jsou tvrdší tak stejne nikdy nezbyde a užíráme všichni
lulu77
(upraveno)
30. 11. 2011, 21:11
Dobrý den, chtěla bych udělat tyto perníčky pro děti do školky na pondělí, myslíte,že když je v pátek upeču nebudou do pondělí tvrdé? Předem děkuji Lucie
veveřáček
(upraveno)
1. 12. 2011, 10:47
@lulu77
Dobrý den Lucko,já je mám zatím stále tak nějak měkké..neříkám,že jsou jako po vytažení z trouby,ale jde to.jsou už trošku tužší,ale ukousnout se dají v pohodě a dělala jsem je myslím v sobotu
eče
(upraveno)
30. 11. 2011, 9:27
Dělám stejné, ale dávám ještě perníkové koření a malou lžičku sody.Jsou pak jemně nafouklé, porézní a lépe odvlhnou.....
veveřáček
(upraveno)
30. 11. 2011, 11:19
@eče
ano,ano,ten receptík je tady na MMB taky..koukala jsem na něj u paní Jany(psala níže),ale nikdy jsem ho nezkoušela tak třeba zkusím příští rok
Bopa
(upraveno)
30. 11. 2011, 8:37
Holky prosím poraďte Včera jsem si udělala těsto podle receptu,nechala do dnešního dne odležet,ale těsto se mi rozpadá je ještě možnost,jak těsto zachránit????? Přidat med-vejce????!
veveřáček
(upraveno)
30. 11. 2011, 20:55
@Bopa
gratuluji snad budou i chutnat stejně jako nám
Bopa
(upraveno)
30. 11. 2011, 16:45
@Bopa
Povoleno...upečeno!!! Děkuji
veveřáček
(upraveno)
30. 11. 2011, 21:00
@Bopa
gratuluji tak snad budou chutnat stejně jako nám
veveřáček
(upraveno)
30. 11. 2011, 10:58
@Bopa
Jo jo,já taky nechávám vždycky než začnu ještě těsto pořádně povolit,zkuste snad to půjde mě se ještě nestalo,že by se mi rozpadalo,tak nevím čím jiným by to mohlo být..
Anturka
(upraveno)
30. 11. 2011, 10:53
@Bopa
nechte je při pokojové teplotě povolit a pořádně prpracovat
žingi
(upraveno)
30. 11. 2011, 7:58
dívám se,že taky nepřidáváte kakao,já peču tyto http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=76868&user=34593
veveřáček
(upraveno)
30. 11. 2011, 11:03
@žingi
Tenhle receptík jsem tady zahlídla,vypadá dost podobně,jen je tam navíc ta soda že?tak to taky někdy vyzkouším třeba budou ještě lepší než ty moje receptík s kakaem jsem taky jednou zkoušela,ale moc nám nešmakovali a ani se tenkrát moc nepovedly
žingi
(upraveno)
30. 11. 2011, 11:04
@veveřáček
tak ty moje s kakeem vypadají pěkněa,le přesně jak píšete,na chuť nám nejedou
veveřáček
(upraveno)
30. 11. 2011, 11:16
@žingi
no právě,mě to s tím kakaem nějak nesedí ale každý má jiné chutě,někdo na ně zase nedá dopustit můj přítel se považuje za znalce a odborníka přes perníčky a tyhle co dělám mi hrozně chválil a že prej ať hlavně jiný nedělám,že už si zvyk a že jiný by určitě stály za prd
žingi
(upraveno)
30. 11. 2011, 11:27
@veveřáček
a to je hlavní
monca30
(upraveno)
30. 11. 2011, 0:06
Dobrý večer, tak jsem je vyzkoušela, jsou moc dobré, pěkně se s těstem pracuje, ale mám je tvrdé. Jak dlouho a na kolik stupňů je mám péci? Díky Monika
veveřáček
(upraveno)
30. 11. 2011, 10:54
@monca30
Mončo,peču tak na 150 ale jak dlouho nevím jinak většinou hned po vyndání jsou hezky měkoučké..pak ztuhnou,ale úplně tvrdé je nemívám..přítel je užírá hned z plechu ještě teplé a měkké bývaj krásně..
Kristýnka K
(upraveno)
29. 11. 2011, 18:29
Mileno, moc se mi líbí , tak bych já ráda zkusila upéct, vždy mi ale každé upečené cukrovíčko z perníku ztvrdlo , na jakou teplotu a jak dlouho se mají péci ? Díky Renata
veveřáček
(upraveno)
30. 11. 2011, 11:22
@Kristýnka K
Renčo,já je peču tak na 150 stupnů,ale jak dlouho to nevím,vždycky kouknu a jak se mi líběj tak je vyndavám teď po pár dnech už jsou takový tužší,ale ne úplně trdý..sestřenka mi jednou říkala,že aby změkly,tak do krabice mezi ně dát rozkrájené jablko,zkoušela jsem jednou a taky fungovalo jinak teď jsem je ochutnávala(nějak mi to nedalo) a ty co mám v krabici tak jsou tužší,ale ne tvrdé a pár jich mamka dala do pytlíku a ty jsou teda tvrdé úplně..
myskary
(upraveno)
28. 11. 2011, 19:17
Jsou hezké asi vyzkouším,ale chci se zeptat zda jsou hned měkké nebo se museji nechat uležet.......
veveřáček
(upraveno)
28. 11. 2011, 19:19
@myskary
já je mám po vyndání z trouby měkké hned,ještě dneska jsou měkké,ale myslím,že trošku ztvrdnou ale do vánoc jsou většinou zase změklé
KLASALENA
(upraveno)
28. 11. 2011, 19:07