(recept
si oblíbilo 37 návštěvníků)
Karlovarské rohlíky od P.Františka Brusáka- jsou výborné!!!!!!!!
Potřebné ingredience
420 ml vody,
1 rozpuštěná omega nebo jiný 100% tuk,
1 kg hladké mouky,
3 lžičky soli,
3lžíce písk.cukru,
3lžíce sušeného mléka( pokud není,dáme místo 420 ml vody mléko),
50 g čerstvého droždí,
Sádlo nebo olej na potření
Postup přípravy
Program : těsto,po ukončení programu nechat ještě chvíli kynout.
Dělala jsem z poloviční dávky,měla jsem 13 rohlíků.
Těsto rozdělit a stejné kousky a stočit do malých bochánků,necháme 5-10 min.odpočinout.Pak z každého vyválíme elipsu.Jednou rukou držíme jeden konec,druhou rukou stáčíme od druhého konce do tvaru rohlíku,přitom tlačíme směrem dolů a roztahujeme jakoby ke krajům,placka se tím prodlužuje a rohík má lepší vinutí.Po dotočení ještě vzniklý váleček rukama poválíme,můžeme na krajích naříznout nožem a stočit do podkovy a dáme na plech,kde necháme ještě tak 40 min. kynout.Pak potřeme rozpuštěným sádlem nebo olejem,můžeme posypat máke,kmínem,sezamem,co kdo má rád,nebo nechat jen tak a pečeme na 200 - 220 °C asi 10 min.
Zdroj receptu: http://domacipekarny.dama.cz...autor:Uursík-recept č.424
Dělala jsem z poloviční dávky,měla jsem 13 rohlíků.
Těsto rozdělit a stejné kousky a stočit do malých bochánků,necháme 5-10 min.odpočinout.Pak z každého vyválíme elipsu.Jednou rukou držíme jeden konec,druhou rukou stáčíme od druhého konce do tvaru rohlíku,přitom tlačíme směrem dolů a roztahujeme jakoby ke krajům,placka se tím prodlužuje a rohík má lepší vinutí.Po dotočení ještě vzniklý váleček rukama poválíme,můžeme na krajích naříznout nožem a stočit do podkovy a dáme na plech,kde necháme ještě tak 40 min. kynout.Pak potřeme rozpuštěným sádlem nebo olejem,můžeme posypat máke,kmínem,sezamem,co kdo má rád,nebo nechat jen tak a pečeme na 200 - 220 °C asi 10 min.
Zdroj receptu: http://domacipekarny.dama.cz...autor:Uursík-recept č.424
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KLASALENA
(upraveno)
1. 4. 2009, 16:41
AKU GRAMAZ MA OMEGA? DAKUJEM
Dzuli
(upraveno)
10. 5. 2009, 15:25
@KLASALENA
250g
nula
(upraveno)
5. 4. 2008, 10:10
Tak včera jsem je upekla a než je stačila vyfotit byly pryč jsou skutečně mňamózní
mumoš
(upraveno)
1. 2. 2008, 20:21
Ježiš ty jsou božský.Už jsem je pekla počtvté a vždy se můžeme utlouct.
Dzuli
(upraveno)
2. 2. 2008, 22:47
@mumoš
U nás taky bezkonkurenčně vedou,už je nezadělávám v pekárně,ale v robotu z dvojité dávky a stejně je to málo
ivete
(upraveno)
13. 1. 2008, 19:06
Jsou opravdu výborné. Taky je dělám a doma se po nich zapráší
Dzuli
(upraveno)
13. 1. 2008, 18:48
Mám radost že se Vám povedli,u nás bezkonkurenčně vedou dnes jsem dělala z celé dávky
Pavdula
(upraveno)
13. 1. 2008, 18:13
Hned zítra se do nich pustím , vypadají
mimik
(upraveno)
13. 1. 2008, 17:10
Jsou naprosto báječné. Před hodinkou jsem vytáhla z trouby, na talíři je už jeden poslední. A bylo jich celkem 14. Doporučuji všem. Hezký den.
Uursik
(upraveno)
11. 1. 2008, 21:27
jsou opravdu výborné, hned zmizely