(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Špízy v pivním těstíčku s bramborem a česnekovým dresinkem
Potřebné ingredience
kuřecí a vepřové maso 500 g grilovací koření 1 lžíce brambory 1 kg slanina 400 g hermelín 1 balení paprika červená 1 kusu cibule 2 kusů vejce 2 kusů pivo 100 ml hořčice 2 lžíce solamyl 3 lžíce sójová omáčka 1 lžička mléko 100 ml hladká mouka na zahuštění 1 lžíce česnek 4 stroužku zakysaná smetana 1 šálek bílý jogurt 0.5 šálku sůl 0.5 lžičky pepř 1 špetka
Postup přípravy
500 g kuřecího a vepřového masa, 1 lžíce grilovacího koření, 1 kg brambor, 400 g slaniny, 1 Hermelín, 1 paprika červená, 2 cibule.
Na těstíčko:
2 vejce, 100 ml piva, 2 lžíce hořčice, 3 lžíce Solamylu, 1 lžička sójové omáčky, 100 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky na zahuštění, 2 stroužky česneku.
Na česnekový dresink:
1 kelímek zakysané smetany, 0,5 kelímku bílého jogurtu, 1–2 stroužky česneku, 0,5 lžičky soli, špetka pepře.
Postup:
1. Maso nakrájíme na kostky, posypeme grilovacím kořením, zakápneme olejem a necháme asi 4 hodiny uležet. Poté připravíme špízy. Jehlice potřeme olejem, aby šlo maso dobře sundat. Na špíz střídavě napichujeme maso, nakrájenou cibuli, silnější plátky slaniny a kusy papriky.
2. Na těstíčko smícháme vejce, pivo, hořčici, Solamyl, sójovou omáčku a mléko. Dle chuti osolíme a opepříme. Poté přidáme hladkou mouku, aby těstíčko nebylo moc řídké, a prošleháme je metličkou.
3. Špízy nejprve obalíme v polohrubé mouce, aby těstíčko lépe drželo, pak teprve namočíme do těstíčka. Takto připravené špízy vyrovnáme do pekáčku a na tři hodiny dáme uležet do lednice. Pak stejnoměrně usmažíme v rozpáleném oleji.
4. Brambory na přílohu nakrájíme na kostičky, osolíme a dáme vařit. Mezitím smícháme zakysanou smetanu, jogurt a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme a podáváme.
Na těstíčko:
2 vejce, 100 ml piva, 2 lžíce hořčice, 3 lžíce Solamylu, 1 lžička sójové omáčky, 100 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky na zahuštění, 2 stroužky česneku.
Na česnekový dresink:
1 kelímek zakysané smetany, 0,5 kelímku bílého jogurtu, 1–2 stroužky česneku, 0,5 lžičky soli, špetka pepře.
Postup:
1. Maso nakrájíme na kostky, posypeme grilovacím kořením, zakápneme olejem a necháme asi 4 hodiny uležet. Poté připravíme špízy. Jehlice potřeme olejem, aby šlo maso dobře sundat. Na špíz střídavě napichujeme maso, nakrájenou cibuli, silnější plátky slaniny a kusy papriky.
2. Na těstíčko smícháme vejce, pivo, hořčici, Solamyl, sójovou omáčku a mléko. Dle chuti osolíme a opepříme. Poté přidáme hladkou mouku, aby těstíčko nebylo moc řídké, a prošleháme je metličkou.
3. Špízy nejprve obalíme v polohrubé mouce, aby těstíčko lépe drželo, pak teprve namočíme do těstíčka. Takto připravené špízy vyrovnáme do pekáčku a na tři hodiny dáme uležet do lednice. Pak stejnoměrně usmažíme v rozpáleném oleji.
4. Brambory na přílohu nakrájíme na kostičky, osolíme a dáme vařit. Mezitím smícháme zakysanou smetanu, jogurt a prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme a podáváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
monka229
(upraveno)
27. 11. 2011, 13:25
Dnes jsem vařila a moc nám chutnalo . Ke špízům ten hermelín nepatří, mouky nebo solamylu na zahuštění těstíčka se musí dát rozhodně víc, ten půl šálek soli nechápu, snad sůl a pepř podle chuti, ne? Paní Vladano, aspoň jste mohla napsat, že recept je z pořadu Prostřeno a nejspíš jste ho nevařila, protože podle toho Vašeho přepisu by z toho byl pěknej .... Tohle opisování a přivlastňování si receptů
luccess
(upraveno)
27. 11. 2011, 13:31
@monka229
První je ingredience, potom kolik. Takže bílý jogurt 0,5šálku, sůl půl lžičky a pepře 1 špetka. Ale stejně je to nepřehledné
Kamila.B.
(upraveno)
26. 11. 2011, 23:35
Agnes2712
(upraveno)
26. 11. 2011, 20:02
Proč to celé opisujete z PROSTŘENO?!!!!
maxikocka
(upraveno)
26. 11. 2011, 20:18
@Agnes2712
A proč ne?? Já třeba na prostřeno nekoukám a recept mě zaujal, copak je to tady nějaká soutěž? Kdo koho odhalí co odkud opsal???
i-modda
(upraveno)
26. 11. 2011, 21:55
@maxikocka
Jde o to, že kdo prostřeno sleduje, tak ví, že na stránkách primy byl třeba zrovna tento recept napsán špatně a paní ho i špatně zkopírovala. Hermelín tam vůbec nepatřil a ostatní recepty byly z daného dne taky chybné. Takže pokud chci něco kopírovat, měla bych o tom také něco vědět
Martitina
(upraveno)
26. 11. 2011, 20:20
@maxikocka
A vařila jste to? Máte zkušenost, jestli je to dobré a stojí to za to? Nemáte fotku?
fiky
(upraveno)
27. 11. 2011, 13:42
@Martitina
já to vaříla včera a chutnalo nám , ale vaříla jsem podle prostřeno , vyfotit jsem nestihla mooc c hunalo dresink jsem ale nedělala měli jsme domácí tatarčičku