Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Nebojte se je vařit !!!! jsou výborné dušené ledvinky - guláš z ledvinek !!!!!!!!!!!!

0.0
Nebojte se je vařit !!!!   jsou výborné dušené ledvinky - guláš z ledvinek !!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

5ks vepřové ledviny, vybírejte světlejší 2 cibule sůl,pepř,majoránka, červená paprika,masox, půl lžičky rajského protlaku hl. mouka na zahuštění. olej,nebo sádlo. česnek a dochucení.

Postup přípravy

Foto vypůjčeno z internetu, recept vlastní zděděný po tchánovi !!!!!

Postup .


Ledvinky odblaníme,v půlce naplocho rozkrojíme a vyřízneme močovody.(Já odstranuji opravdu pečlivě )Nakrájíme je na asi 1 cm proužky a dobře opereme ve vodě a několikrát v hrnci přelijeme vařící vodou chvilku mícháme poté vodu vždy scedit..Děláme to tak dlouho,až je voda z ledvinek čirá.Kolikrát je zapotřebí i pětkrát.Pak necháme na cedníku dobře okapat.
Cibuli si nakrájíme na drobno,vložíme jí do hrnce na rozpálený olej a restujeme do tmavě zlaté barvy..Pak vložíme okapané ledvinky,chvíli restujeme až se začnou opékat,vsypeme mletou papriku,špetku pepře,kmínu, majoránky, promícháme(pozor na spálení papriky) a zalijeme horkou vodou(vývarem),osolíme,přidáme 1 masox ,já dusím v papináku.
Zahuštuji moukou rozmíchnou ve vodě. Do skoro hotových přidáme česnek a půl lžičky kečupu.Ještě chvilku povaříme aby nebyla cítit mouka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Michaela_ 2. 2. 2012, 10:53
jezisiiii, ted je maji v Albertu myslim v akci......pritel je chce, ale ja si netroufnu na to cisteni, prijde mi, ze je to cistici organ a tak mam strach, ze to blbe vycistim a bude to citit.........Nekde jsme cetla, ze se maji namocit do mleka?. *-)..ja Vam nevim, zda to risknout ,-) kazdopadne to vypada moc dobre (Y)
London Baby 2. 2. 2012, 19:36
@Michaela_ Míšo opravdu nemějte strach, jsou výborné !!! Do mléka namočit můžete třeba přes noc, ale stejně je neljepší to spařování a důkladné vyčištění. Opravdu to třeba opakuji i 5krát dokud není voda čirá.!!! výsledek stojí za to. Držím palce.
gabulle 3. 2. 2012, 19:34
@London Baby já do mléka vůbec nenamáčím,jen jen podélně rozpůlím a ty kanálky vyřežu ,pořádně omeju pod vlahou vodou a hned už snima pracuje,miluju je a i slezinu
iwettt 2. 2. 2012, 10:48
JÁ JE TAKY MŮŽU (zajic) ALE VŽDY JE DĚLALI NAŠI, DNESKA POPRVÉ DĚLÁM JÁ A PODLE VAŠEHO RECEPTÍKU A NEVÍM NEVÍM, JESTLI NĚCO ZBYDE, NEŽ PŘIJDE MANŽEL DOMŮ ,-) :-) :-)
London Baby 2. 2. 2012, 19:38
@iwettt Tak ted tedy nevím jestli se povedli ??? (Y) nebo ne? +o( a jestli na manžela něco zůstalo? (tudledudle)
iwettt 2. 2. 2012, 21:06
@London Baby Samo, že se povedly :-) :-) (svatba) moc chválil Močila jsem je přes noc v mlíku a pak je v něm i vyvařila a nebylo to fakt vůbec cítit :-$
karoliina 25. 1. 2012, 19:52
Také dělám takto ledvinky a miluju je!! Bohužel vidím, že nejsem jediná, ale doma je jím jen já, ale začínají chutnat i dceři, tak aspoň někdo (Y)
Handulka0 26. 11. 2011, 16:38
Já bych si dala,ale u nás bych je jedla sama +o( +o(
Agnes2712 26. 11. 2011, 13:20
Ledvinky dělám také, ale jak píšete ,musí se dobře vyčistit - to je základ. Pak je to opravdu mňamka. (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie