(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Nebojte se je vařit !!!! jsou výborné dušené ledvinky - guláš z ledvinek !!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience
5ks vepřové ledviny, vybírejte světlejší 2 cibule sůl,pepř,majoránka, červená paprika,masox, půl lžičky rajského protlaku hl. mouka na zahuštění. olej,nebo sádlo. česnek a dochucení.
Postup přípravy
Foto vypůjčeno z internetu, recept vlastní zděděný po tchánovi !!!!!
Postup .
Ledvinky odblaníme,v půlce naplocho rozkrojíme a vyřízneme močovody.(Já odstranuji opravdu pečlivě )Nakrájíme je na asi 1 cm proužky a dobře opereme ve vodě a několikrát v hrnci přelijeme vařící vodou chvilku mícháme poté vodu vždy scedit..Děláme to tak dlouho,až je voda z ledvinek čirá.Kolikrát je zapotřebí i pětkrát.Pak necháme na cedníku dobře okapat.
Cibuli si nakrájíme na drobno,vložíme jí do hrnce na rozpálený olej a restujeme do tmavě zlaté barvy..Pak vložíme okapané ledvinky,chvíli restujeme až se začnou opékat,vsypeme mletou papriku,špetku pepře,kmínu, majoránky, promícháme(pozor na spálení papriky) a zalijeme horkou vodou(vývarem),osolíme,přidáme 1 masox ,já dusím v papináku.
Zahuštuji moukou rozmíchnou ve vodě. Do skoro hotových přidáme česnek a půl lžičky kečupu.Ještě chvilku povaříme aby nebyla cítit mouka.
Postup .
Ledvinky odblaníme,v půlce naplocho rozkrojíme a vyřízneme močovody.(Já odstranuji opravdu pečlivě )Nakrájíme je na asi 1 cm proužky a dobře opereme ve vodě a několikrát v hrnci přelijeme vařící vodou chvilku mícháme poté vodu vždy scedit..Děláme to tak dlouho,až je voda z ledvinek čirá.Kolikrát je zapotřebí i pětkrát.Pak necháme na cedníku dobře okapat.
Cibuli si nakrájíme na drobno,vložíme jí do hrnce na rozpálený olej a restujeme do tmavě zlaté barvy..Pak vložíme okapané ledvinky,chvíli restujeme až se začnou opékat,vsypeme mletou papriku,špetku pepře,kmínu, majoránky, promícháme(pozor na spálení papriky) a zalijeme horkou vodou(vývarem),osolíme,přidáme 1 masox ,já dusím v papináku.
Zahuštuji moukou rozmíchnou ve vodě. Do skoro hotových přidáme česnek a půl lžičky kečupu.Ještě chvilku povaříme aby nebyla cítit mouka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Michaela_
(upraveno)
2. 2. 2012, 10:53
jezisiiii, ted je maji v Albertu myslim v akci......pritel je chce, ale ja si netroufnu na to cisteni, prijde mi, ze je to cistici organ a tak mam strach, ze to blbe vycistim a bude to citit.........Nekde jsme cetla, ze se maji namocit do mleka?.
..ja Vam nevim, zda to risknout
kazdopadne to vypada moc dobre



nahlásit

London Baby
(upraveno)
2. 2. 2012, 19:36
@Michaela_
Míšo opravdu nemějte strach, jsou výborné !!! Do mléka namočit můžete třeba přes noc, ale stejně je neljepší to spařování a důkladné vyčištění. Opravdu to třeba opakuji i 5krát dokud není voda čirá.!!! výsledek stojí za to. Držím palce.
nahlásit

gabulle
(upraveno)
3. 2. 2012, 19:34
@London Baby
já do mléka vůbec nenamáčím,jen jen podélně rozpůlím a ty kanálky vyřežu ,pořádně omeju pod vlahou vodou a hned už snima pracuje,miluju je a i slezinu
nahlásit

iwettt
(upraveno)
2. 2. 2012, 10:48
JÁ JE TAKY MŮŽU
ALE VŽDY JE DĚLALI NAŠI, DNESKA POPRVÉ DĚLÁM JÁ A PODLE VAŠEHO RECEPTÍKU A NEVÍM NEVÍM, JESTLI NĚCO ZBYDE, NEŽ PŘIJDE MANŽEL DOMŮ




nahlásit

London Baby
(upraveno)
2. 2. 2012, 19:38
@iwettt
Tak ted tedy nevím jestli se povedli ???
nebo ne?
a jestli na manžela něco zůstalo?



nahlásit

iwettt
(upraveno)
2. 2. 2012, 21:06
@London Baby
Samo, že se povedly
moc chválil Močila jsem je přes noc v mlíku a pak je v něm i vyvařila a nebylo to fakt vůbec cítit




nahlásit

karoliina
(upraveno)
25. 1. 2012, 19:52
Také dělám takto ledvinky a miluju je!! Bohužel vidím, že nejsem jediná, ale doma je jím jen já, ale začínají chutnat i dceři, tak aspoň někdo

nahlásit

Handulka0
(upraveno)
26. 11. 2011, 16:38
Já bych si dala,ale u nás bych je jedla sama


nahlásit
Agnes2712
(upraveno)
26. 11. 2011, 13:20
Ledvinky dělám také, ale jak píšete ,musí se dobře vyčistit - to je základ. Pak je to opravdu mňamka.



nahlásit