(recept
si oblíbilo 55 návštěvníků)
Tradiční a vynikající CHEESECAKE :-))
Potřebné ingredience
KORPUS: 500g máslových sušenek (mohou být i kakaové, záleží na chuti), 200g rozpuštěného másla.......KRÉM: 800g měkkého tučného tvarohu (nebo sýru PHILADELPHIA), 4 větší vejce, 120g moučkového cukru, 2 žloutky....Tento rozpis je na 30 centimetrovou formu.
Postup přípravy
Sušenky si řádně rozdrtíme (třeba válečkem) a smícháme s rozpuštěným máslem, kterého můžeme dle potřeby dát méně. Sušenkovou hmotu "natlačíme" na dno formy a vyhladíme. Pokud trochu hmoty zbyde, můžeme obalit i okraje formy. Tvaroh ušleháme dohladka, poté přisypeme cukr a znovu řádně prošleháme. Nakonec si při nejmenším výkonu šlehače zašleháme postupně vejce a pak žloutky. Krém vlijeme na sušenkový základ. Připravíme si vodní lázeň, ve které budeme cheesecake péct, jelikož většina spotřebičů peče nerovnoměrně. Troubu vyhřejeme na 160°C (ne horkovzduch!!!!). Do nižší části trouby umístíme pekáček s vroucí vodní lázní, která je zhruba do poloviny výšky formy s cheesecakem. Troubu zavřeme a pečeme 30 minut, během kterých troubu neotevíráme! Poté můžeme otevřít a poklepat lžící na bok formy. Pokud se cheesecake třese "jako želé", je upečeno (poznáme podle nahnědlého povrchu). Prostředek však nesmí zůstat tekutý. Hotový dortík necháme pořádně vychladnout na pokojovou teplotu, až poté ho minimálně na 4 hodinky necháme odležet v ledničce.
Nejlépe chutná 2. den, ale u nás nikdo tak dlouho nevydrží :-))))
Nejlépe chutná 2. den, ale u nás nikdo tak dlouho nevydrží :-))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
dannella
(upraveno)
30. 11. 2016, 14:16
Značím si , děkuji , určitě vyzkouším
Ledura
(upraveno)
10. 8. 2014, 19:21
smu
(upraveno)
27. 11. 2011, 17:58
dort je vynikajici, prakticky cely zmizel na jedno posezeni
Inkakos
(upraveno)
27. 11. 2011, 20:54
@smu
Tak to mě moc těší