Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 55 návštěvníků)

Tradiční a vynikající CHEESECAKE :-))

0.0
Tradiční a vynikající CHEESECAKE :-))

Potřebné ingredience

KORPUS: 500g máslových sušenek (mohou být i kakaové, záleží na chuti), 200g rozpuštěného másla.......KRÉM: 800g měkkého tučného tvarohu (nebo sýru PHILADELPHIA), 4 větší vejce, 120g moučkového cukru, 2 žloutky....Tento rozpis je na 30 centimetrovou formu.

Postup přípravy

Sušenky si řádně rozdrtíme (třeba válečkem) a smícháme s rozpuštěným máslem, kterého můžeme dle potřeby dát méně. Sušenkovou hmotu "natlačíme" na dno formy a vyhladíme. Pokud trochu hmoty zbyde, můžeme obalit i okraje formy. Tvaroh ušleháme dohladka, poté přisypeme cukr a znovu řádně prošleháme. Nakonec si při nejmenším výkonu šlehače zašleháme postupně vejce a pak žloutky. Krém vlijeme na sušenkový základ. Připravíme si vodní lázeň, ve které budeme cheesecake péct, jelikož většina spotřebičů peče nerovnoměrně. Troubu vyhřejeme na 160°C (ne horkovzduch!!!!). Do nižší části trouby umístíme pekáček s vroucí vodní lázní, která je zhruba do poloviny výšky formy s cheesecakem. Troubu zavřeme a pečeme 30 minut, během kterých troubu neotevíráme! Poté můžeme otevřít a poklepat lžící na bok formy. Pokud se cheesecake třese "jako želé", je upečeno (poznáme podle nahnědlého povrchu). Prostředek však nesmí zůstat tekutý. Hotový dortík necháme pořádně vychladnout na pokojovou teplotu, až poté ho minimálně na 4 hodinky necháme odležet v ledničce.
Nejlépe chutná 2. den, ale u nás nikdo tak dlouho nevydrží :-))))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dannella 30. 11. 2016, 14:16
Značím si , děkuji , určitě vyzkouším (F)
Ledura 10. 8. 2014, 19:21
(Y) (Y) (Y)
smu 27. 11. 2011, 17:58
dort je vynikajici, prakticky cely zmizel na jedno posezeni
Inkakos 27. 11. 2011, 20:54
@smu Tak to mě moc těší |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie