(recept
si oblíbilo 17 návštěvníků)
LENČIN CHLEBÍK ZE SCHAR B
Potřebné ingredience
500ml vlažné vody, 15g čer. kvasnic, 350g schar B mouky a 100g jiné mouky. Na tento jsem dala tmavou, 2 lžíce oleje, 2 hrsti tvrdého sýra, trochu vařených brambor, 1/4 lžičky soli, kmín, drcený kmín, chlebové koření, semínka
Postup přípravy
Těsto připravuji v pekárně. Na dno dám kvasnice a vlažnou vodu, olej. Poté mouky , sůl, kmín, drcený kmín, chlebové koření, sýr, brambory, semínka. Zapnu program a po chvilce setřu stěrkou od okrajů. Pokud se mi těsto zdá řídké, tak přidám trochu mouky. Nechám míchat asi 20minut. Potom vypnu. Zapnu si troubu na 180 ° C. Chleba peču v otevírací formě na dort, do té si dám papír na pečení. Ustříhnu si jednu a půl délky podle formy. Nachystám si jenom dno, na něj položím papír co nejvíce ke kraji. Pak položím formu a zavřu. Papír si podle formy zastřihnu. Zbytek rozpůlím a namočím ve vodě. Vyložím jím okraje formy(mokrý sám drží). Připravené těsto přendám do formy a zarovnám ( stěrka musí být namočená do vody, potom se na ní těsto tak nelepí). Nahoru naliju trochu oleje a stěrkou rozetřu a pokapu vodou. Nakonec nasypu semínka a ty stěrkou zatlačím trochu do těsta aby po upečení z chleba nepaodaly. Takto nachystaný chleba položím na troubu, která tím jak se rozehřívá vydává teplo a chleba krásně kyne. Po nakynutí ho dám péct až krásně znědne - čas neměřím, tak nevím( asi 45 minut). Po upečení odstraním okraj formy a kraje papíru. Chleba dám vychladit na mřížku a potom už jen DOBROU CHUŤ !!!
Léty praxe jsem si již našla nějaké ty fígle, tak se s nimi ráda s vámi podělím.
***BUDU RÁDA KDYŽ NAPÍŠETE JAK VÁM CHUTNALO***
Léty praxe jsem si již našla nějaké ty fígle, tak se s nimi ráda s vámi podělím.
***BUDU RÁDA KDYŽ NAPÍŠETE JAK VÁM CHUTNALO***
mouka SCHAR B
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Radushee
(upraveno)
5. 4. 2017, 13:38
Chleba je chuťově výborný, pekla jsem ho 3x, ale pokaždé mi při pečení uprostřed klesl... Nevíte někdo prosím, jak tomu zabránit? Děkuji
wenar
(upraveno)
28. 11. 2012, 19:31
Výborný chlebík, čím více brambor tím vláčnější a těžší(více klesne) tak opatrně ale super
Kavja
(upraveno)
13. 7. 2012, 17:19
Dobrý den Leni, zrovna jdu péct chlebík a nevín, na kolik stupňů )). Zkusím ho tedy upéct při 190. Snad se povede. Doplňte prosím. Děkuji. Lenka.
leliška
(upraveno)
2. 8. 2012, 10:17
@Kavja
Dobrý den Leni, omlouvám se že píšu až teď, chlebík peču na 180C. V receptu je to napsané, asi jste si nevšimla. Pěkný den Lenka
Verča-Berda
(upraveno)
9. 3. 2012, 18:52
Leničko ,tak nakonec i já píšu komentář k tomuto receptu Moc děkuji za cenné rady i za vynikající recept ,konečně i já upekla pro chlebík,ze kterého mám .Dnes jsem ho pekla ve formě a už mám nutkání ho zkusit v pekárně .Vynikající .............. Verča
leliška
(upraveno)
9. 3. 2012, 21:22
@Verča-Berda
Verunko, moc děkuji.
fialka 75
(upraveno)
20. 1. 2012, 22:14
Leni, dělala jsem v týdnu a musím říci, že byl vynikající. Syn si strašně šmakoval !!! Je mu 7 let, na dietě je skoro 2,5 roku a říkal : " Mami, tenhle chlebík mně pořád peč !!! " Takže budu, na střídačku s mým chlebíkem, co je spíše toustový chléb. Takže za nás moc a moc děkujem za recept
Sifri
(upraveno)
4. 5. 2014, 23:57
@fialka 75
Dobrý večer Simčo, projíždím bezlepkové recepty a čtu, že děláte nějaký toustový? máte ho v receptech na mmb? který to je? Koukala jsem, že jste psala nekde mouka Finax? kde se dá sehnat, v jakém obchodě? Předem děkuji za odpověď, Silva
leliška
(upraveno)
20. 1. 2012, 22:52
@fialka 75
Simčo, děkuji za pochvalu. Moc mě to potěšilo
xynika
(upraveno)
4. 1. 2012, 20:03
Dobrý večer,kolik je ,,trocha,,vařených brambor? a jsou vařené bez slupky?Nezkoušela jste ho upéct i v pekárně? Mám ji doma dva dny a chci dcerce konečně pořídit dobrý chlebík Předem moooc děkuji za odpovědi Veronika+
leliška
(upraveno)
4. 1. 2012, 23:51
@xynika
Verčo, dávám brambory co mi zbydou od oběda. Dělák od oka, začala jsem přidávat brambory do každého chleba který peču, je po nich vláčnější a jemnější. Dejte zatím třeba 4 kousky a pokud se vám bude zdát, že to těsto ještě pojme tak můžete přidat. Můžete dělat i v pekárně. Tento jsem neděla, ale ostatní dávám na klasický program 2 hodiny a kůrka tmavá ( bezlepkový program nepoužívám). Z pekárny nemá chlebík takovou kůrku, tak v pekárně peču jen když mám málo času. Přeji hodně úspěchů. Lenka
xynika
(upraveno)
5. 1. 2012, 11:01
@leliška
Moc děkuju Verča+
misasto
(upraveno)
14. 12. 2011, 6:58
Leni, vyzkoušela jsem chlebík zatím z poloviční dávky (dietu drží jen dcerka, která pečiva moc nesní) a byl výborný. Dala jsem Schar B a pohankovou a kukuřičnou mouku. Do vody jsem přidala trochu vody z uvařených brambor. Byl krásně nadýchaný a kdo by nevěděl, že je chleba bezlepkový, tak myslím, že to ani nepozná. I druhý den super a po rozmražení taky spokojenost. Malá nadšená, díky za recept, budeme péct určitě často. Navíc vychytávka s kynutím na troubě - super!!
leliška
(upraveno)
14. 12. 2011, 22:22
@misasto
Míšo , děkuji za pochvalu
prokuli
(upraveno)
1. 12. 2011, 20:55
Lenko, zkoušela jsem Váš recept a musím říct, že je to nejlepší bzl chleba, jaký jsme kdy jedli všem doporučuji vyzkoušet. i druhý den krásně měkký a chutný (déle nevydržel
leliška
(upraveno)
3. 12. 2011, 17:12
@prokuli
Klárko děkuji
Verča-Berda
(upraveno)
25. 11. 2011, 22:02
Leni,i já se přidávám s prosbou o fotku s moukou a to chlebové koření koupím asi taky ve zdravé výživě.Děkuji ........... Verča
leliška
(upraveno)
27. 11. 2011, 12:03
@Verča-Berda
Všem maminkám kuchařinkám se omlouvám, za překlep . chybička se vloudila. Je to samozřejmě mouka SCHAR. Kupuji v Dm, tam mi příjde nejlevější. Všem děkuji za ohlasy na receptík.
channah
(upraveno)
25. 11. 2011, 16:11
vyzkouším, snad bude dcerce chutnat
r 1947
(upraveno)
25. 11. 2011, 14:36
Lenko chleba vypadá dobře. Tu mouku koupím v kterém obchodě? Já ji ještě neviděla. Děkuji za odpověď. Zdena.
leliška
(upraveno)
27. 11. 2011, 12:12
@r 1947
Zdeni, již jsem psala opravu, mouka je od firmy Schar. Vložila jsem fotečku. Kupuji v DM.
Verča-Berda
(upraveno)
25. 11. 2011, 14:06
Tento vypadá Leni božsky ,asi bude na pořadí č.1 .Leni,můžu se zeptat ,jak vypadá chlebové koření ? Děkuji,ozvu se .......... Verča
Alanna
(upraveno)
25. 11. 2011, 14:16
@Verča-Berda
Já mám chlebové koření od sonnetoru, ale je hodně anýzové, takže dávám trochu toho a víc mletého kmína a voní krásně. Co netuším, je co je mouka schler, jestli to není Shar B
leliška
(upraveno)
27. 11. 2011, 12:18
@Alanna
Alčo,ano je. Recepty jsem vkládala v noci, tak jsem se překlepla. Hned opravím.