(recept
si oblíbilo 124 návštěvníků)
Pochoutkový salát , chutná jako ten ještě z papíru !!!

Potřebné ingredience
Ingredience 30 dkg dietního salámu,nebo šunkový. 10 dkg sterilované okurky 10 dkg cibule 1 konzerva hrášku 1 majolka 1 tatarka sůl,pepř Postup Salám pokrájet na tenké nudličky,okurky postrouhat ,cibuli nakrájet nadrobno.Vše smíchat,osolit,opepřit podle chuti.Z tohoto množství získáme 1 kg salátu.
Postup přípravy
Salám pokrájet na tenké nudličky,vejce nasekat,okurky postrouhat ,cibuli nakrájet nadrobno.Vše smíchat,osolit,opepřit podle chuti.Z tohoto množství získáme 1 kg salátu.
Doporučená příloha: Salát je výborný,dělam ho hlavně na chlebíčky,( přidám do něj 3 vařená vajíčka) přijde o moc levněji než ten kupovaný.
Doporučená příloha: Salát je výborný,dělam ho hlavně na chlebíčky,( přidám do něj 3 vařená vajíčka) přijde o moc levněji než ten kupovaný.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

mumlina
(upraveno)
18. 4. 2013, 17:54
Zdravím Míšo, tak jsem právě dodělala,neměla jsem majolku,tak jsem dala 3 pytlíčky tatarky poličanka a musim říct,že je opravdu fantastický,kam se hrabe z krámu,děkuji moc za inspiraci



nahlásit

Strepitula
(upraveno)
30. 3. 2013, 11:21
Už se chladí... děkuji za recept
Krásné Velikonoce


nahlásit

ROZARKA1
(upraveno)
13. 3. 2013, 13:51
Taky ho dělám
ale vše strouhám na struhadle
a přidám cca 4 vajíčka natvrdo
a taky má veliký


















nahlásit

BRAMBURKA35
(upraveno)
12. 12. 2012, 14:56
chtěla bych zkusit na chlebíčky, ale nevím jak velké balení majolky a tatarky koupit

nahlásit

JanaSL.
(upraveno)
10. 1. 2012, 9:41
dělala jsem na oslavu
po smíchání všech surovin mi vůbec nepřipadal "jako ten z papíru" tak jsem ho nechala do druhého dne uležet a byl super, pak opravdu chutnal jako ten co kdysi prodávali




nahlásit
littlenail
(upraveno)
15. 12. 2011, 12:03
Už jsem dělala nějkolikrát
, doma to má velikej úspěch, chutná skvěle (dávala jsem 4 x 100g majonézy Globus, jinak vše dle receptu, jen okurků o trochu více), už vím co bude na Silvestra na chlebíčky
, Daniela




nahlásit

fojaa
(upraveno)
25. 11. 2011, 19:35




nahlásit

Tyna12
(upraveno)
25. 11. 2011, 8:32


nahlásit
Vera N
(upraveno)
25. 11. 2011, 8:22



nahlásit

lidare
(upraveno)
24. 11. 2011, 19:54




nahlásit

Pavla s
(upraveno)
24. 11. 2011, 18:06


nahlásit

bubík4
(upraveno)
24. 11. 2011, 18:06
mňáááááám

nahlásit
Hnědovláska
(upraveno)
24. 11. 2011, 17:42
To bych mohla vyzkoušet
Snad to zvládnu
Majolka a tatarka se dá celá?
Nebo od oka,kolik chci?




nahlásit

London Baby
(upraveno)
24. 11. 2011, 17:49
@Hnědovláska
Já ted bydlím,v UK tak tu tatarku vůbec neseženu, dávám tedy jen majolku a podle oka, ale s tatarkou je chutnější zkuste třeba půl tatarky a půl majolky, přidat můžete vždycky. Hlavně je to hned hotový !!!! Přeji at chutná. My ho právě dojedli. S pozdravem Michaela
nahlásit

jana + 2
(upraveno)
25. 11. 2011, 20:45
@London Baby
Michaelo najdete si polsky obchod, je jich tu mraky a ja tam tatarku koupila
nahlásit

nula
(upraveno)
25. 11. 2011, 9:56
@London Baby
já dělám tatarku z majolky, trošky nastrouhané cibule, nastrouhané okurky, malinká špetička moučk.cukru, trošku soli a pepře a kápnout vorčestr a sojovku. Ale vážně jen kápnout . Kupovanou už mi vůbec nejedí

nahlásit

plamenek
(upraveno)
25. 11. 2011, 8:34
@London Baby
Tatarka je dělaná z majolky,hořčice,okurek a cibule(sůl,pepř).Takže stačí do salátu přidat jen okurky,cibuli,hořčici.Majolku si dělám doma v Ronicu(robot),je to rychlé (2 minuty),levné a bez konzervačních činidel.Dám celé vejce,sůl, 200gramů oleje a lžíci octa nebo citron.šťávy.

nahlásit

London Baby
(upraveno)
25. 11. 2011, 9:45
@plamenek
Tu tatarku bych zkusila udělat, ale nezřídne to když se tam přidá ta okurka a cibule? Mě se to tedy nikdy nepodařilo aby byla stejně hustá jak majolka.
nahlásit

plamenek
(upraveno)
25. 11. 2011, 12:14
@London Baby
Zřídne,pokud to přihodíte do mixéru(to dělám já).Když ji ale nakrájíte nožem (cibuli a okurku)tak zřídne minimálně(kupovaná je také řidší než majolka).Dělám doma protože je to rychlejší a asi 3 x levnější a v robotu do 2 minut.Ale můžete udělat jen ze žloutků,na jeden žloutek asi 180 ml oleje.Já to nevážím ,koukám na láhev a přilévám přes tu dírku ve víčku,asi v polovině přidám lžíci octa,ten to jakoby ještě zpevní.Tu majonézu z celého vejce,jsem viděla při předváděčce toho robotu,takže je tam méně cholesterolu.


nahlásit

London Baby
(upraveno)
25. 11. 2011, 15:12
@plamenek
Děkuji zkusím. Majolky tu jsou úplně
odlišné chuti než v čechách i když to je značka, která se tam také prodává, tak asi bude i chutnější . Ted kupuji Polské. Ještě jednu věc se chci zeptat když se používá syrové vejce, jestli není dost vysoké riziko salmonely.......Vajíčka se tu totiž neprodávají z chladících boxů, pultů ,ale nechlazené jsou uložené v obyčejném regálu ,at je to V supermarketech nebo kdekoliv jinde..........


nahlásit

alimama
(upraveno)
25. 11. 2011, 20:35
@London Baby
Míšo, ale výrobci majonézy používají stejná vejce.. ,o) Slepice jsou v současné době očkované, takže pokud kupujete na majonézu vejce ne starší než dva týdny a radši jen v zimním období, je riziko salmonely poměrně nízké.
nahlásit