Zapékané těstoviny
Potřebné ingredience
* 350 g krucánků či mušliček
* 200 g brokolice rozlámané na co nejdrobnější růžičky
* 2 lžíce olivového oleje
* 350 g vykostěných kuřecích prsíček, tence nakrájených
* 180 g hlívy ústřičné nebo jiných hub, nakrájených na větší kousky
* 4 lžíce rajčatového pyré
* 80 g termizovaného sýra s česnekem a bylinkami (například Tartare)
* 280 ml smetany ke šlehání
Na ozdobu:
* svazek jemně nakrájené jarní cibulky
* 80 g vyzrálého sýra typu čedar, nastrouhaného
* jemně nasekaný stroužek česneku
* 50 g sekaných mandlí
* sůl a pepř
Postup přípravy
Příprava jídla:
1. Předehřejte troubu na 190 °C; horkovzdušnou na 170 °C. Těstoviny ve velkém hrnci s vařící vodou povařte šest minut, poté přidejte brokolici a vařte dalších pět až šest minut. Slijte a vraťte vše do hrnce.
2. V hluboké pánvi rozpalte olej a kousky kuřete na něm osmahněte do hněda. Přidejte houby; po minutě rajčatové pyré, sýr a smetanu. Míchejte a vařte, dokud se sýr neroztaví a nezahustí omáčku. Potom osolte a opepřete.
3. Omáčkou přelijte těstoviny a lehce jimi zamíchejte, aby se jí hezky pokryly. Těstoviny poté nasypte do nízkého pekáče o objemu asi 1,5 l a povrch směsi uhlaďte pomocí ploché vařečky.
4. Smíchejte jarní cibulku, nastrouhaný sýr, česnek a mandle a posypte jimi těstoviny. Osolte, opepřete a zapékejte dozlatova (asi 20 minut).
1. Předehřejte troubu na 190 °C; horkovzdušnou na 170 °C. Těstoviny ve velkém hrnci s vařící vodou povařte šest minut, poté přidejte brokolici a vařte dalších pět až šest minut. Slijte a vraťte vše do hrnce.
2. V hluboké pánvi rozpalte olej a kousky kuřete na něm osmahněte do hněda. Přidejte houby; po minutě rajčatové pyré, sýr a smetanu. Míchejte a vařte, dokud se sýr neroztaví a nezahustí omáčku. Potom osolte a opepřete.
3. Omáčkou přelijte těstoviny a lehce jimi zamíchejte, aby se jí hezky pokryly. Těstoviny poté nasypte do nízkého pekáče o objemu asi 1,5 l a povrch směsi uhlaďte pomocí ploché vařečky.
4. Smíchejte jarní cibulku, nastrouhaný sýr, česnek a mandle a posypte jimi těstoviny. Osolte, opepřete a zapékejte dozlatova (asi 20 minut).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
gajdy
(upraveno)
15. 2. 2015, 23:22
dneska jsem dělala tuto dobrotu a moc všem chutnalo děkuji za inspiraci