(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Čokoládová bábovka-DĚKUJI MERYLIS
Potřebné ingredience
Suroviny:
180 g hery nebo jiného tuku, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce rumu, 5 vajec, 250 g hrubé mouky, 50 g solamylu, špetka soli, 2 plnější lžičky prášku do pečiva, 100 g strouhané čokolády na vaření, 50 ml vlažného mléka, trocho 100 % tuku na vymazání formy a hrubá mouka na vysypání.
Postup přípravy
Postup
Změklý tuk třeme s cukrem do pěny, přidáme rum a ještě chvíli šleháme. Pak přidáváme po jednom celém vejci - postupně a vždy dobře rozšleháme, pak mouku smíchanou se solamylem, špetkou soli, čokoládou, práškem do pečiva a vlažné mléko podle potřeby. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme, zhruba 3/4 hodiny. Bábovku můžeme nakonec polít čokoládovou polevou, ale nemusíme.
Změklý tuk třeme s cukrem do pěny, přidáme rum a ještě chvíli šleháme. Pak přidáváme po jednom celém vejci - postupně a vždy dobře rozšleháme, pak mouku smíchanou se solamylem, špetkou soli, čokoládou, práškem do pečiva a vlažné mléko podle potřeby. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme, zhruba 3/4 hodiny. Bábovku můžeme nakonec polít čokoládovou polevou, ale nemusíme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé