Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

PERNÍČKY MĚKKÉ hned i za 2měs:)

0.0
PERNÍČKY MĚKKÉ hned i za 2měs:)

Potřebné ingredience

600g hl mouky, 240g mouč.cukru, 3-4 celá vejce, 4lžíce tekutého medu, 50g tuku(hery), 1polévková lžíce skořice, 1vrchovatá lžíce perníkového koření, 2 vrchovaté lžičky jedlé sody, 1 lžička kakaa

Postup přípravy

Těsto vypracujeme a necháme uležet aspoň pár hodin. Zapneme troubu na 150°(já mám horkovzduch). Připravíme si do hrníčku žloutky s mašlovačkou. Vyválíme na cca 2mm(v troubě naběhnou). Vykrájíme tvary a vkládáme na plech, vymazaný olejem nebo máslem. POZOR!:) Kouzlo MĚKKÝCH perníčků spočívá také v tom, že je v troubě nenecháme dlouho.Sotva se udělají(tzn. že ze syrového těsta vznikne upečené) hned vyndáváme, nenecháváme déle(pak se totiž přesuší a už nikdy měkké nebudou) a vyválet spíš silnější(ne žádné ultra placičky)! Potíráme horké na plechu žloutkem a dáváme do uzavíratelné krabice.
Poleva-moučkový cukr,citonová šťáva, 1 bílek, špetka soli

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

katka82 4. 12. 2011, 12:16
Dobrý den dělala jsem podle Vašeho receptu a jsou skvělé (Y) (Y) (Y) (Y) Moc děkuji za tento recept (L) do vánoc budu péct tyto perníčky ještě několikrát protože jsou hned měkké,dobré a tak rychle snězené! :-) :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie