(recept
si oblíbilo 26 návštěvníků)
PERNÍČKY MĚKKÉ hned i za 2měs:)
Potřebné ingredience
600g hl mouky, 240g mouč.cukru, 3-4 celá vejce, 4lžíce tekutého medu, 50g tuku(hery), 1polévková lžíce skořice, 1vrchovatá lžíce perníkového koření, 2 vrchovaté lžičky jedlé sody, 1 lžička kakaa
Postup přípravy
Těsto vypracujeme a necháme uležet aspoň pár hodin. Zapneme troubu na 150°(já mám horkovzduch). Připravíme si do hrníčku žloutky s mašlovačkou. Vyválíme na cca 2mm(v troubě naběhnou). Vykrájíme tvary a vkládáme na plech, vymazaný olejem nebo máslem. POZOR!:) Kouzlo MĚKKÝCH perníčků spočívá také v tom, že je v troubě nenecháme dlouho.Sotva se udělají(tzn. že ze syrového těsta vznikne upečené) hned vyndáváme, nenecháváme déle(pak se totiž přesuší a už nikdy měkké nebudou) a vyválet spíš silnější(ne žádné ultra placičky)! Potíráme horké na plechu žloutkem a dáváme do uzavíratelné krabice.
Poleva-moučkový cukr,citonová šťáva, 1 bílek, špetka soli
Poleva-moučkový cukr,citonová šťáva, 1 bílek, špetka soli
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
katka82
(upraveno)
4. 12. 2011, 12:16
Dobrý den dělala jsem podle Vašeho receptu a jsou skvělé Moc děkuji za tento recept do vánoc budu péct tyto perníčky ještě několikrát protože jsou hned měkké,dobré a tak rychle snězené!