(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Brambory zapečené s klobásou - jednoduchý oběd zejména pro chlapy
Potřebné ingredience
1 kg brambor, 2 nožičky sušší klobásy (ideální je Maďarská nebo Budapeštská), 1 kostka masoxu
Postup přípravy
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na zhruba 2-3mm tenké plátky, stejně tak nakrájíme i klobásu. Klobás jsem vyzkoušela několik, ale opravdu osvědčené jsou výše jmenované. Na fotce jsem použila jinou klobásu, byla dost špekatá a tak to bylo trocu mastnější. Do zapékací mísy klademe 2-3 vrstvy bramborových plátků, které postupně prosolíme a pak vrstvu klobásy, takto pokračujeme, je jedno zda končíte klobásou nebo brambory. V hrnku v cca 1,5 dcl vařící vody rozpustíme 1 kostku masoxu a tím to zalijeme. Zapékací mísu připklopíme víkem, případně alobalem. Pečeme zhruba půl až čtřičtvrtě hodiny na 250°C, dle trouby, prostě aby byly brambory měkké. Nám s manželem to moc chutná a toto vychází zhruba na porci pro nás dva, málokdy něco zbyde :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
cvrckova
(upraveno)
10. 10. 2012, 22:14
U nás oblíbené Udělala jsem poprvé cca před 2 měsíci a je vyžadováno docela často Děkuji za tip na mňamku!!
nahlásit
Mišák123
(upraveno)
11. 10. 2012, 18:45
@cvrckova
To jsem ráda to mi tak připomnělo, že už jsem dlouho nedělala
nahlásit
Sophie70
(upraveno)
21. 11. 2011, 13:38
je to výborná mňamka niekedy to zvyknem poliať aj smetanou na vaření
nahlásit
Mišák123
(upraveno)
23. 11. 2011, 13:21
@Sophie70
Děkuji Moni, jsem ráda, že chutnalo Se smetanou a klobásou dohromady mě to nenapadlo, tak pak dejte vědět, jaké to bylo.
nahlásit