(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Drůbeží játra na broskvích
Potřebné ingredience
30 Dg drůbežích jater, 10 Dg slaniny, 1 větší broskev, 1 střední cibule, tymián, černý mletý pepř, 1 lžíce koňaku, ledový salát, sůl. Uváděná množství jsou jen orientační, odpovídají velikosti běžné pánve o průměru dna cca 20 cm.
Postup přípravy
Dno pánve pokryjeme tence nakrájenými plátky slaniny (neměly by se překrývat) a na ně klademe játra tak, aby také pokrývala celou plochu pánve, ale ani kousky jater by se neměly překrývat. Opepříme a přidáme tymián.
Oloupanou broskev nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka. Broskvové plátky a kolečka cibule, vše smíchané a okořeněné pepřem a tymiánem, klademe do pánve tak, aby povrch jater nikde neprosvítal, ale vrstva nesmí být příliš tlustá.
Nakonec obsah pánve pokropíme lžicí koňaku.
Pánev přikryjeme pokličkou, postavíme na otevřený plamen, 7,5 minuty pečeme naplno a 7,5 minuty na minimum. Do pánve během pečení nenahlížíme - není co kontrolovat. Hotovou směs vyklopíme na talíř, osolíme a ozdobíme listem ledového salátu. Podáváme s vekou nebo s bagetou, k tomu naléváme červené víno, nejlépe Côtes du Rhône.
Oloupanou broskev nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka. Broskvové plátky a kolečka cibule, vše smíchané a okořeněné pepřem a tymiánem, klademe do pánve tak, aby povrch jater nikde neprosvítal, ale vrstva nesmí být příliš tlustá.
Nakonec obsah pánve pokropíme lžicí koňaku.
Pánev přikryjeme pokličkou, postavíme na otevřený plamen, 7,5 minuty pečeme naplno a 7,5 minuty na minimum. Do pánve během pečení nenahlížíme - není co kontrolovat. Hotovou směs vyklopíme na talíř, osolíme a ozdobíme listem ledového salátu. Podáváme s vekou nebo s bagetou, k tomu naléváme červené víno, nejlépe Côtes du Rhône.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé