(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Kávová zrna v čokoládě
Potřebné ingredience
(pro 20 velkých a 40 malých kávových zrn) Těsto: 250 g jemně mletých piškotů, 250 g stoprocentního ztuženého pokrmového tuku, 250 g mletého cukru, 150 g jemně mletých ořechů, 2 celá vejce, 50 g kakaa, 15 g sušeného mléka, 2 lžíce rumu, 2 lžičky mleté zrnkové kávy
Postup přípravy
Příprava
Do vlažného rozpuštěného pokrmového tuku vmíchejte všechny ingredience, dobře promíchejte a připravte těsto, které nechte odležet.
Poleva: 200 g čokolády na vaření, 30 g másla, lžička vody
Do vodní lázně dejte 2 lžičky vody, přidejte lámanou čokoládu a máslo.
Příprava kávových zrn: Z těsta vytvořte kuličku a vtlačte ji do silikonové formičky nasazené na plastové základně. Formičku s těstem sejměte a mírným tlakem na její pružné dno kávové zrno vyklopte. Vytvarovaná kávová zrna naberte
na lopatku a máčejte v rozpuštěné čokoládové polevě. Uchovávejte v ledničce.
Do vlažného rozpuštěného pokrmového tuku vmíchejte všechny ingredience, dobře promíchejte a připravte těsto, které nechte odležet.
Poleva: 200 g čokolády na vaření, 30 g másla, lžička vody
Do vodní lázně dejte 2 lžičky vody, přidejte lámanou čokoládu a máslo.
Příprava kávových zrn: Z těsta vytvořte kuličku a vtlačte ji do silikonové formičky nasazené na plastové základně. Formičku s těstem sejměte a mírným tlakem na její pružné dno kávové zrno vyklopte. Vytvarovaná kávová zrna naberte
na lopatku a máčejte v rozpuštěné čokoládové polevě. Uchovávejte v ledničce.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé