Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Pomazánka z krabích tyčinek (prstů)

0.0
Pomazánka z krabích tyčinek (prstů)

Potřebné ingredience

1 balíček zmrazených krabích tyčinek
15 až 20 dkg tvrdého sýru
pórek, majonéza, bílý jogurt, sůl pepř

Postup přípravy

Ráda se s maminkama podělím o výbornou pomazánku. Je velmi rychlá a u nás nesmí při žádné oslavě chybět. A když se dlouho nic neslaví, tak si ji uděláme jen tak na chuť :-)
I
Z každé tyčinky sundáme fólii. Tyčinky vložíme do vody, přivedeme k varu a ihned scedíme.
Mezi tím si na drobno nakrájíme pórek a na jemno nastrouháme tvrdý sýr. Až jsou tyčinky trošku vychládlé tak je nakrájíme na drobno. Smícháme s pórkem a sýrem. Osolíme, opepříme. Přidáme asi půl na půl majonézy a bílého jogurtu (někdo si může dát jen jogurt, jiný třeba jen majonézu, ale my to máme rádi takto).
No a už můžete servírovat na chlebíčky, jednohubky či toustíky. Nahoru můžete dát zeleninu, šunku, sýr, vajíčko, ... prostě podle nálady :-)
Dobrou chuť !!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

snekk 31. 1. 2015, 20:04
tak sem dnes vyzkoušela Vaši pomazánku a je opravdu MŇAMÓZNÍ hned si jdu opsat recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
mildík 11. 1. 2008, 23:44
TAky u nás je vyžadována při každé oslavě,ale já ještě přikapu citronem,je to pak takové svěžejší. (H) a tyčinky taky jen strouhám a nevařím.
Lidka42 9. 1. 2008, 14:54
Taky ráda dělávám tuto pomazánku, všichni ji milují. Tyčinku strouhám nahrubo skoro zmražené, k tomu nastrouhám trochu syrové mrkve,celeru a petržele, cibulku nakrájím najemno, dávám měkký sýr a přidám trochu tatarky, nebo stačí i žervé (když chce někdo hubnout)
pepča 9. 1. 2008, 13:55
také děláme na každé oslavě, naučila se ode mne i tchýně a švagrová, a nechybí nikdy, švagrová dává jen jarní cibulku, a je fakt chuťově lepší takže se asi z cibule přesunu na cibulku :-). jinak před asi 10ti lety kdy jsem jí začala dělat, jsem je taky nechával přejít varem, ale teď už ne, sekám je lehce zmražený, a je to paráda (Y) Lenka
lumka 9. 1. 2008, 10:54
Já taky dělám a jen rozmrazím,nevím teda jest-li se to tak má,ale už to dělám kolik let a nic nám nebylo,ale je to mňamka (Y) (Y) (Y) (F)
Delisa 9. 1. 2008, 10:56
@lumka Teď jsem si všimla, že paní to vkládá do vody, já je také dělám hned jako Vy a dobrý *-) ;-)
Delisa 9. 1. 2008, 10:54
Také dělám a je to vynikající (clamp).......mohu všem jen a jen doporučit.......... (L)
krabička 9. 1. 2008, 10:52
Radko,také miluji krabí tyčinky a jen jsem chtěla poradit,nemusí se předem povařit,stačí jen nechat rozmrazit :-$ (clamp)uvidíte,že to je rychlejší a chutnější,Jana (Y)
Kebulka1 11. 1. 2008, 23:05
@krabička Těší mě všechny komentáře, hlavně ty pozitivní |:o) Ale ono snad to ani jinak nejde, protože je to fakt dobrůtka (Y) Jen chci uvést na pravou míru to proč je nechávám povařit. Není to proto, že by se nemohli jíst jen rozmrazené, ale hlavně proto, že se mi pak krásně krájí. A myslím, že je to celkem rychlý. Vody dám jen abych je ponořila takže je to raz dva. Prostě zvyk, ale každý si určitě najde způsob jak mu to bude vyhovovat nejlépe. Dobrou chuť.
garf 8. 2. 2008, 23:27
@Kebulka1 Tak jsem dnes vyzkušela k večeři a je to opravdu dobrůtka. (Y) Nemohla jsem přestat a cpala jsem se dokud bylo něco na stole (pl). http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=13369 Já jsem to zkoušela přesně podle Vás a taky jsem je dala do vody, ale pak už se rozpadají skoro samy. Příště ještě vyzkouším, jak jsem se dočetla v jiném receptu, pouze ty tyčinky přelít horkou vodou z konvice, aby povolili. (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie